Je trouwe viervoeter wel of niet verzekeren?

Wordt je dier ziek en heeft je kameraadje hierdoor onverwacht medische zorg nodig? Hoe fijn is het dan als je de rekening niet zelf hoeft te betalen. Een huisdierenverzekering is hiervoor de oplossing. Met een huisdierenverzekering ontvang je een vergoeding voor deze kosten. En bij OHRA zijn alle rassen en kruisingen welkom.

Waarom een huisdierenverzekering?

Als baasje wil je de beste zorg voor je huisdier, want een gezonde viervoeter is een gelukkige viervoeter. Stel dat jouw hond zijn poot breekt of dat je kat last heeft van ontstoken ogen. Dan wil je zo snel mogelijk hulp, zonder dat je direct over de kosten hoeft na te denken. Soms kan een bezoekje aan de dierenarts erg duur uitpakken. Met onze huisdierenverzekering krijg je de meest voorkomende medische kosten voor je hond of kat vergoed. Een prettig idee.

Wat kost de verzekering?

Geen huisdier is hetzelfde. Daarom bepalen we de premie door te kijken naar:

  • het ras of de kruising van je hond of kat
  • het gewicht van je huisdier
  • de leeftijd van je huisdier

Wil je weten hoe de premie voor jouw huisdier eruitziet? Ga naar onze ‘premieberekening’ en bereken snel en makkelijk de premie.

Wat is een goed moment om je viervoeter te verzekeren?

Wil je je huisdier verzekeren? Verzeker je kameraadje dan zo jong mogelijk. Een verzekeraar kijkt namelijk altijd naar de medische geschiedenis. Bestaande klachten en aandoeningen worden niet meeverzekerd. Hoe ouder je dier, hoe groter de kans op aandoeningen.

Wat is verzekerd met een huisdierenverzekering?

Algemene zorg voor je huisdier verzeker je met de OHRA ziektekostenverzekering. Je kunt er ook specifieke behandelingen bij verzekeren.

In ieder pakket zit standaard:

  • een consult bij de dierenarts
  • het plaatsen van een chip
  • noodzakelijke operaties
  • medicijnen
  • euthanasie

Wil je sterilisatie, castratie, vaccinaties of aandoeningen aan het gebit meeverzekeren? Dan kun je de verzekering heel voordelig en eenvoudig uitbreiden. Hou rekening met een eigen bijdrage per behandeling. Dit is het deel van de rekening dat je zelf moet betalen. Kijk voordat je een verzekering afsluit goed wat er wel of niet wordt vergoed. Dit vind je terug in de polis en het vergoedingenoverzicht.

Ook interessant voor jou

10 planten die je beter weg kunt houden bij je huisdier

En zo houd je je huisdier er bij weg

Is je hond of kat bijna jarig?

Met dit recept bak je een lekkere dierentaart.

Je huisdier en aansprakelijkheid

Zo zit het.