Naar een pension: je viervoeter op vakantie

Vertrek je met vakantie en kan je hond of kat niet mee? Dan regel je natuurlijk een goede opvang. Als er geen andere verzorgers zijn die kunnen oppassen dan kan een pension een prima keuze zijn. Terwijl jij op reis bent, kan je huisdier genieten van zijn eigen vakantieoord. Met deze tips kan je huisdier ook goed voorbereid aan zijn ‘vakantie’ beginnen.

Hoe kies je een goed pension uit?

Zoek een pension uit die het beste bij je huisdier past. Je hebt pensions in alle soorten en maten, van kleinschalig tot hele luxe hotels met complete suites. Voor elk wat wils. Handige tips om op te letten bij het maken van je keuze zijn:

Bezoek

Breng vooraf een bezoekje aan het pension. Ziet het er schoon en verzorgd uit? Welke indruk maken de dieren die er verblijven?

Tijd

Hoeveel aandacht is er voor je huisdier? Hoe vaak en hoe lang worden honden uitgelaten? Wordt er met ze gespeeld?

Ruimte

Moet je hond of kat het verblijf delen met andere dieren of hoeft dat niet? Hebben ze zowel binnen- als buitenruimte? Voor een kat kan het soms fijner zijn om een pension te kiezen waar geen honden zijn.

Veiligheid

Is er een veilige afsluiting? Worden bepaalde dieren van elkaar gescheiden?

Verzorging op maat

Dienen ze eventuele medicijnen toe?

Voorwaarden

Welke vaccinaties zijn verplicht en zijn alle rassen welkom? En moet je eigen voer meenemen of zit dat er bij in?

Bewijs van vakbekwaamheid

Kan het pension een bewijs van vakbekwaamheid laten zien? Bijvoorbeeld van DIBEVO of een keurmerk van de Stichting Dierbaar. Kies je voor een pension van DIBEVO, kijk dan op Dierenpensionwijzer om te zien welk pension bij jou in de buurt nog plaats heeft.

Op tijd regelen

Reserveer op tijd een pension. Pensions zijn soms al maanden van tevoren volgeboekt. Zeker in drukke vakantieperiodes.

Heeft je hond of kat de juiste vaccinaties en een identificatiechip?

Als je huisdier naar een pension gaat zorg er dan voor dat hij is ontvlooid en alle vaccinaties heeft gehad. Vaak is dat verplicht. Zo moet je hond gevaccineerd zijn tegen Parvo en hondenziekte. En je kat moet je laten vaccineren tegen kattenziekte en niesziekte. Het pension kan ook nog extra voorwaarden stellen. Bijvoorbeeld voor honden een extra vaccinatie tegen kennelhoest. Of voor katten een vaccinatie tegen Bortella Bronchiseptica. De entingsboekjes moet je meestal laten zien bij het pension. Ook moeten honden en katten een identificatiechip hebben. Ga dus ruim op tijd voor je vertrek naar de dierenarts zodat je hond of kat medisch helemaal in orde is. Vaccinaties tegen de meest voorkomende ziekten worden vergoed met een aanvullende huisdierverzekering.

Pension gekozen? Bereid je huisdier voor op zijn vakantieverblijf

Vind je het allemaal nog wat spannend? Breng je hond of kat eventueel een weekend op proef. Als hij helemaal gestrest terugkomt, kun je misschien beter een ander pension kiezen. Of een leuke en goede oppas in huis halen via OOPOEH. Dat zijn ouderen die met veel liefde en plezier op je huisdier passen.

Gaat het allemaal goed en breng je je huisdier uit logeren in een dierenpension? Dan kun je het verblijf vertrouwder maken door een dekentje of speeltje mee te geven met de geur van thuis.

Ook interessant voor jou

10 planten die je beter weg kunt houden bij je huisdier

En zo houd je je huisdier er bij weg

Is je hond of kat bijna jarig?

Met dit recept bak je een lekkere dierentaart.

Je huisdier en aansprakelijkheid

Zo zit het.