Uitjes met je hond. Zo ga je veilig op pad.

Lekker even lopen met je hond of met je hond in de auto naar het strand. Natuurlijk wil je dat je hond niets overkomt tijdens één van jullie uitjes. Daarom hebben we een aantal tips op een rijtje gezet zodat jij veilig eropuit gaat met je hond.

Je hond vervoeren in de auto

Gaat je hond mee in de auto? Dan is het belangrijk dat je hond ook een gordel om heeft. Moet je een keer onverwachts remmen, dan schiet hij niet ineens naar voren. Daarnaast is het een prettig idee dat je viervoeter je niet komt begroeten door op je schoot te springen, hoe gezellig dat ook bedoeld is. Er zijn veel manieren om je hond in de auto een eigen plekje te geven. Je kan je hond vastzetten met een speciale hondengordel en tuigje. Of kies voor een reismand of reisbench om je hond veilig in de auto te vervoeren.

Uitlaten in het donker

Even nog een blokje om met de hond voordat je naar bed gaat. Besef dat de hond in het donker slecht zichtbaar is voor andere verkeersdeelnemers. Speciaal hiervoor zijn er verlichte halsbanden, verlichte lijnen en zelfs hesjes verkrijgbaar. Ook handig voor jezelf, wanneer je hond de benen neemt in het donker.

Je hond mee op vakantie

Gaat je hond lekker mee op vakantie? Kijk dan goed na welke eisen daarvoor gelden. Zorg dat je hond goed ingeënt is en dat je het dierenpaspoort meeneemt. Denk ook aan bescherming tegen teken en zandvliegjes die hartworm veroorzaken. Je dierenarts kan je hiermee verder helpen. In ons blogartikel 'Vakantie met je hond of kat? Zo ben je goed voorbereid' lees je precies waaraan je moet denken als je je hond mee op vakantie neemt. 

Altijd zorgeloos op pad met je hond? Met onze huisdierenverzekering ben je verzekerd tegen onverwachte medische kosten.

Ook interessant voor jou

10 planten die je beter weg kunt houden bij je huisdier

En zo houd je je huisdier er bij weg

Is je hond of kat bijna jarig?

Met dit recept bak je een lekkere dierentaart.

Je huisdier en aansprakelijkheid

Zo zit het.