Denkspelletjes voor je hond

Ben je naast wandelen met je hond op zoek naar een nieuwe hobby samen? Misschien zijn denkspelletjes voor je hond een goed idee. Of doen jullie liever een actief behendigheidsspel? We geven je graag een paar tips om lekker bezig te zijn met je hond. 

Denkspelletjes voor je hond

Denkspelletjes zijn een goed voorbeeld om je hond naast het wandelen te vermaken. En ze zijn goed voor de geestelijke gezondheid. Met een paar minuten per dag kun je je hond op een ontspannen manier zichzelf laten inspannen.

Een leuk voorbeeld van een honden denkspel is een puzzel voor honden. Dit zijn een soort puzzels waarbij je onder de onderdelen snoepjes verstopt. Je hond kan vervolgens door middel van schuiven, verplaatsen of draaien van deze onderdelen het snoepje te pakken krijgen. Deze denkspellen zijn te verkrijgen in verschillende moeilijkheidsvarianten. Misschien ontpopt jouw hond zich wel tot een ware puzzelkoning!

Houd je hond bezig met een voerbal

Er zijn nog meer soorten spellen om actief bezig te zijn samen. Denk bijvoorbeeld aan een voerbal voor je hond. Deze bal vul je met snoepjes of brokjes en daagt je hond uit tot spelen. Op het moment dat je hond de voerbal laat rollen, komen de snoepjes of brokjes er uit. Naast dat je samen speelt is het ook goed dat je hond leert te werken voor zijn eten. Zo schrokt hij niet alles in één keer naar binnen, maar is eten leuk en uitdagend. Voedsel is dan een beloning voor hem. Zo kan zelfs het trainen van je hond makkelijker zijn en krijgt hij extra beweging. En dat is natuurlijk ook belangrijk!

Behendigheidsspelletjes met je hond

Bij Agility (Behendigheid) loop je met je hond zo snel mogelijk een parcours waarbij je hond sprongen moet maken en tunnels en andere obstakels moet nemen. Je moet echt samenwerken met je hond en dat versterkt jullie band.
Natuurlijk moet je hond hier wel geschikt voor zijn. Je kunt zelf het beste inschatten of je hond hiervoor te porren is. Daarnaast moet je hond gezond zijn en minimaal 1 jaar oud. Is dit wat voor jullie? Hier kun je meer lezen over deze leuke bezigheid samen of informeer eens bij een hondenschool.

 

Of je nu denkspelletjes voor je hond doet of juist actief een parcours aflegt, je brengt meer tijd samen door. Dat versterkt jullie band en is goed voor het welzijn van je hond. En niet alleen voor je hond, ook voor je eigen gezondheid is lekker bezig zijn belangrijk.

Veel plezier samen!