Spelletjes voor je hond

Ben je naast wandelen met je hond op zoek naar een nieuwe hobby samen? Misschien is spelletjes doen een goed idee. Een spelletje waarbij je hond moet nadenken of liever een actief behendigheidsspel? We geven je graag een paar tips voor honden spelletjes. 

Spelletjes die je hond aan het denken zetten

Denkspelletjes zijn een goed voorbeeld om je hond naast het wandelen te vermaken. En ze zijn goed voor de geestelijke gezondheid. Met een paar minuten per dag kun je je hond op een ontspannen manier zichzelf laten inspannen.

Een leuk voorbeeld van een honden denkspel is een puzzel voor honden. Dit zijn een soort puzzels, waarbij je onder de onderdelen snoepjes verstopt. Je hond kan vervolgens door middel van schuiven, verplaatsen of draaien van deze onderdelen het snoepje te pakken krijgen. Deze denkspellen zijn te verkrijgen in verschillende moeilijkheidsvarianten. Misschien ontpopt jouw hond zich wel tot een ware puzzelkoning!

Houd je hond bezig met een voerbal

Er zijn nog meer soorten spelletjes om actief bezig te zijn samen met je hond. Denk bijvoorbeeld aan een voerbal. Deze bal vul je met snoepjes of brokjes en daagt je hond uit tot spelen. Op het moment dat je hond de voerbal laat rollen, komen de snoepjes of brokjes er uit. Naast dat je samen speelt, is het ook goed dat je hond leert werken voor zijn eten. Zo schrokt hij niet alles in één keer naar binnen, maar is eten leuk en uitdagend. Voedsel is dan een beloning voor hem. Zo kan zelfs het trainen van je hond makkelijker zijn en krijgt hij extra beweging. En dat allemaal door een spelletje!

Spelletjes voor de behendigheid

Bij Agility (Behendigheid) loop je met je hond zo snel mogelijk een parcours, waarbij je hond sprongen moet maken en tunnels en andere obstakels moet nemen. Je moet echt samenwerken met je hond en dat versterkt jullie band. Natuurlijk moet je hond hier wel geschikt voor zijn. Je kunt zelf het beste inschatten of je hond hiervoor te porren is. Daarnaast moet je hond gezond zijn en minimaal 1 jaar oud. Is dit wat voor jullie? Hier kun je meer lezen over deze leuke bezigheid samen of informeer eens bij een hondenschool.

Of je nu je hond laten denken met een spelletje of juist actief een parcours aflegt, je brengt meer tijd samen door. Dat versterkt jullie band en is goed voor het welzijn van je hond. En niet alleen voor je hond, ook voor je eigen gezondheid is lekker bezig zijn belangrijk. Veel plezier samen!

Ook interessant voor jou

10 planten die je beter weg kunt houden bij je huisdier

En zo houd je je huisdier er bij weg

Is je hond of kat bijna jarig?

Met dit recept bak je een lekkere dierentaart.

Je huisdier en aansprakelijkheid

Zo zit het.