Labrador Retriever kopen

Wat kost een Labrador Retriever?

Een Labrador Retriever met stamboom van een erkende fokker, kost ongeveer € 1.000,- tot € 1.200,-. Denk naast de aanschafkosten ook aan kosten voor voeding, de dierenarts, hondenbelasting en een puppycursus. Houd ook rekening met het grote risico op erfelijke aandoeningen bij de Labrador. Een verzekering is dan een fijne geruststelling

Wat is het karakter van een Labrador?

Een Labrador Retriever is een intelligente, actieve en vrolijke hond. Hij is niet eenkennig en een lief kameraadje voor kinderen, een echt sociaal dier. Heb je ook andere huisdieren, dan is dit voor de Labrador meestal geen probleem. Puppy’s zijn door hun enthousiasme soms een beetje onbesuisd, dat is niet altijd handig voor jonge kinderen.

De Labrador Retriever heeft een gemiddelde grootte en is sterk en atletisch. Ze zijn er in 2 soorten; de Amerikaanse Labrador die lang en slank is en de wat zwaardere Engelse Labrador. Deze sportieve hond is van oorsprong een jachthond en kan goed apporteren. Hij wil graag met je spelen, wandelen, rennen of zwemmen. Wil je een gelukkige Labrador, geef hem dan voldoende beweging, ruimte en aandacht.

Hoe houd je een Labrador gezond en blij?

De Labrador Retriever heeft een dubbele vacht. Een bovenvacht die recht, kort, dicht en hard is en een ondervacht die zacht en weerbestendig is. Extra aandacht voor het borstelen van de ondervacht voorkomt klitten. Controleer ook regelmatig de ogen en nagels van je Labrador.

Dit hondenras is gevoelig voor Elleboog- en Heupdysplasie en oogaandoeningen. Met goede verzorging en veel aandacht wordt een Labrador 12 tot 15 jaar oud.

Wanneer moet je met je Labrador naar de dierenarts?

Een Labrador pup moet in zijn 1ste jaar gemiddeld 6 keer naar de dierenarts, voor inentingen, een ontwormingskuur en groeicontroles. De inentingen voorkomen veel voorkomende ziektes zoals Parvo, Hepatitis, Hondenziekte, Parainfluenza en de Ziekte van Weil.

Wil je weten hoe wij deze behandelingen vergoeden, bekijk dan de verschillende pakketten en dekkingen die de huisdierenverzekering van OHRA biedt.

De Labrador Retriever heeft een groot risico op erfelijke aandoeningen waarvoor je naar de dierenarts moet. Er zijn maar liefst 54 erfelijke aandoeningen bekend. De bekendste zijn:

  • Heupdysplasie en elleboogdysplasie
  • Atopie (genetische aanleg voor allergie)
  • oorontstekingen

Bekijk de top 10 erfelijke aandoeningen van de Labrador

Wat kost een bezoek aan de dierenarts?

De kosten van de dierenarts hangen af van de behandeling die je Labrador nodig heeft. Hieronder enkele veelvoorkomende behandelingen en hun gemiddelde prijskaartje:

  • Inenting inclusief paspoort en chipregistratie: circa € 50,-
  • Sterilisatie: circa € 350,- en castratie: circa € 200,-
  • Een officiële PennHip-test: circa € 250,-
  • Een nieuwe heup: circa € 3.000,-

Wil je weten hoe wij deze behandelingen vergoeden, bekijk dan de verschillende pakketten en dekkingen die de huisdierenverzekering van OHRA biedt.

Wie betaalt de kosten voor de dierenarts?

De kosten voor de dierenarts betaal je zelf en kunnen soms behoorlijk oplopen. Afhankelijk van het verzekeringspakket van je huisdierenverzekering, vergoedt OHRA (een deel van) de dierenartskosten. Zo voorkom je dat je honderden, soms zelfs duizenden euro’s aan dierenartskosten helemaal zelf betaalt.

Bekijk de pakketten en dekkingen van de OHRA Huisdierenverzekering.

Wat kost een puppycursus voor je Labrador Retriever?

Er zijn verschillende soorten puppycursussen, gehoorzaamheidstrainingen en gedragstrainingen mogelijk voor je Labrador. Hieronder vind je hondentrainingen en de kosten daarvoor: 

  • Een puppycursus is onmisbaar om een goede en gezonde relatie met je Labrador op te bouwen. Kosten: circa € 150,-
  • Gehoorzaamheidstraining / jachttraining leert hem om zijn gedrag, instincten en gehoorzaamheid naar een hoger niveau te tillen (niet springen naar bezoek, niet achter fietsers aanrennen, etc.). Kosten: circa € 150,-
  • Gedragstherapie biedt hulp aan jou en je hond als het gedrag ongewenst is (blaft naar bezoek, bijtgedrag naar kinderen, etc.). Kosten: intake circa € 150,-, daarna circa € 75,- per uur

Vergoedingen

De kosten voor een puppycursus en een gehoorzaamheidstraining en jachttraining moet je zelf betalen. Afhankelijk van de dekking van je huisdierenverzekering vergoeden wij wel (deels) gedragstherapie en fysiotherapie. Wil je weten welke therapieën we vergoeden, bekijk dan de vergoedingen van de huisdierenverzekering van OHRA.

Disclaimer: OHRA heeft zo goed mogelijk relevante informatie over dit hondenras voor je verzameld. Is de verzamelde informatie niet juist of onvolledig, dan is OHRA niet aansprakelijk.