Golden Retriever kopen

Wat kost een Golden Retriever?

Een Golden Retriever met stamboom van een erkende fokker, kost ongeveer € 1.000,-. Naast die kosten, heb je kosten voor voeding, de dierenarts, hondenbelasting en een puppycursus. Houd ook rekening met het grote risico op erfelijke aandoeningen bij de Golden Retriever. Je daarvoor verzekeren is dan een fijne geruststelling

Wat is het karakter van een Golden Retriever?

De Golden Retriever hoort bij de rasgroep ‘Retrievers, Spaniels en Waterhonden’ en is een jachthond. Het is een intelligente, vriendelijke, sociale en actieve hond die dagelijks een flink stuk wil rennen. Van nature wil deze viervoeter graag voor zijn baasje werken. Hij houdt ervan om dingen te halen en te brengen.

Dit hondenras wordt gemiddeld 11 jaar oud. Met veel liefde en aandacht én de juiste voeding kan hij wel 13 jaar oud worden. Zijn ideale baasje is een gezin dat graag elke dag naar buiten gaat om een flink stuk te wandelen.

Hoe houd je een Golden Retriever gezond en blij?

Het gezond houden van een Golden Retriever doe je voor het grootste deel zelf. Het regelmatig borstelen van de vacht en een goede voeding zijn belangrijk. Golden Retrievers zijn gezelschapsdieren en niet graag lang alleen thuis. Met een basistraining leer je de Golden Retriever goede manieren, goed gezelschap en gehoorzaamheid aan.

Deze hond blijft langer gezond door hem te controleren op veelvoorkomende erfelijke aandoeningen, zoals Heupdysplasie en Elleboogdysplasie.

Wanneer moet een Golden Retriever naar de dierenarts?

Na zijn geboorte ga je met je Golden Retriever pup een paar keer naar de dierenarts voor inentingen. Dit gebeurt als de pup 9 en 12 weken oud is. Ook geeft de dierenarts deze hond regelmatig een ontwormingskuur. De inentingen voorkomen veel voorkomende ziektes zoals Parvo, Hepatitis, Hondenziekte, Parainfluenza en de Ziekte van Weil.

Wil je weten hoe wij deze behandelingen vergoeden, bekijk dan de verschillende pakketten en dekkingen die de huisdierenverzekering van OHRA biedt.

Het beestje heeft een groot risico op erfelijke aandoeningen waarvoor je naar de dierenarts moet. Er zijn 47 erfelijke aandoeningen bij de Golden Retriever bekend. De bekendste aandoeningen zijn:

  • Heupdysplasie
  • Elleboogdysplasie

Bekijk de top 10 erfelijke aandoeningen van de Golden Retriever.

Een bezoek aan de dierenarts. Wat kost dat eigenlijk?

De kosten van de dierenarts hangen af van de behandeling die je Golder Retriever nodig heeft. Hieronder enkele veelvoorkomende behandelingen en hun gemiddelde prijskaartje:

  • Inenting inclusief paspoort en chipregistratie: circa € 50,-
  • Een sterilisatie: circa € 350,- en castratie: circa: € 200,-
  • Een officiële PennHip-test: circa € 250,-
  • Een nieuwe heup: circa € 3.000,-

Wil je weten hoe wij deze behandelingen vergoeden, bekijk dan de verschillende pakketten en dekkingen die de huisdierenverzekering van OHRA biedt.

Wie betaalt de kosten voor de dierenarts?

De behandelkosten bij de dierenarts betaal je zelf en kunnen hoog zijn. Afhankelijk van het verzekeringspakket van je huisdierenverzekering, vergoedt de verzekeraar (een deel van) de dierenartskosten. Zo voorkom je dat je honderden, soms zelfs duizenden euro’s aan dierenartskosten helemaal zelf betaalt. Bekijk de pakketten en dekkingen van de OHRA Huisdierenverzekering.

Wat kost een puppycursus voor je Golden Retriever?

Er zijn verschillende soorten puppycursussen en gehoorzaamheidstrainingen mogelijk voor je Golden Retriever. Hieronder vind je hondentrainingen en de kosten daarvoor:

  • Een puppycursus is onmisbaar om een goede en gezonde relatie met de Golden Retriever op te bouwen. Kosten: circa € 150,-
  • Gehoorzaamheidstraining / jachttraining leert hem om zijn gedrag, instincten en gehoorzaamheid naar een hoger niveau te tillen (niet springen naar bezoek, niet achter fietsers aanrennen, etc.). Kosten: circa € 150,-
  • Gedragstherapie biedt hulp aan de hond en zijn baasje als het gedrag ongewenst is (blaffen naar bezoek, bijtgedrag naar kinderen, etc.) Kosten: intake circa € 150,-, daarna circa € 75,- per uur

Vergoedingen

De kosten voor een puppycursus, gehoorzaamheidstraining en jachttraining betaal je zelf. Afhankelijk van je huisdierenverzekering vergoeden wij wel (deels) gedragstherapie of fysiotherapie. Wil je weten welke therapieën we vergoeden en welke extra dekkingen we hebben, bekijk dan de vergoedingen van de huisdierenverzekering van OHRA.

Disclaimer: OHRA heeft zo goed mogelijk relevante informatie over dit hondenras voor je verzameld. Is de verzamelde informatie niet juist of onvolledig, dan is OHRA niet aansprakelijk.