Chihuahua kopen

Wat kost een Chihuahua?

Een Chihuahua met stamboom van een erkende fokker, kost ongeveer € 750,-. Denk verder aan kosten voor voeding, hondenbelasting, de dierenarts en een puppycursus. En houd rekening met het grote risico op erfelijke aandoeningen bij een Chihuahua. Verzekeren kan dan verstandig zijn.

Wat is het karakter van een Chihuahua?

De Chihuahua behoort tot de rasgroep ‘Gezelschapshonden’ en is dus een echte gezelschapshond. Het is een kleine, actieve, dappere en waakse hond. Laat je niet misleiden door zijn grootte: hij blaft snel én hard en is soms overmoedig. De Chihuahua hecht zich aan zijn baasje en houdt enorm van aandacht. Het hondje heeft graag andere honden om zich heen maar hij kan wel eenkennig zijn. Gemiddeld wordt dit ras 9 tot 12 jaar oud. Met veel liefde en aandacht én de juiste voeding kan hij wel 15 jaar oud worden.

Het ideale baasje van de Chihuahua is iemand die veel tijd met hem kan doorbrengen. Omdat hij zo klein is, kan hij prima leven in een kleine woning in de stad, mits hij de ruimte heeft om uitgelaten te worden.

Hoe houd je een Chihuahua gezond en blij?

Het gezond houden van een Chihuahua ligt voor het grootste deel aan het baasje. Zorg ervoor dat het hondje niet te zwaar wordt. Dit gezelschapsdier is niet graag lang alleen thuis. Met een basistraining leer je de Chihuahua gehoorzaamheid, goede manieren en goed gezelschap aan. 

Deze rashond blijft langer gezond door hem te controleren en eventueel te behandelen aan de erfelijke aandoening Hydrocephalus (waterhoofd) en Patella Luxatie (losse knieschijf).

Wanneer bezoek je met je Chihuahua de dierenarts?

De Chihuahua moet na de geboorte naar de dierenarts voor inentingen en voor controles als de pup 9 en 12 weken oud is. Ook krijgt hij regelmatig een ontwormingskuur van de dierenarts. Wil je weten hoe wij deze behandelingen vergoeden, bekijk dan de verschillende pakketten die de huisdierenverzekering van OHRA biedt.

Het rasdiertje heeft een groot risico op erfelijke aandoeningen waarvoor je naar de dierenarts moet. Er zijn 28 erfelijke aandoeningen bekend bij de Chihuahua. De bekendste erfelijke aandoeningen zijn:

  • Patella luxatie (losse knieschijf)
  • Hydrocephalus (waterhoofd)
  • Gebitsafwijkingen

Bekijk de top 10 erfelijke aandoeningen van de Chihuahua.

Wat kost een consult bij de dierenarts?

De kosten van de dierenarts hangen af van de behandeling die je hond nodig heeft. Hieronder enkele veelvoorkomende behandelingen en hun gemiddelde prijskaartje:

  • Inenting inclusief paspoort en chipregistratie: circa € 50,-
  • Sterilisatie: circa € 250,- en castratie: circa € 125,-
  • Een Patella Luxatie (losse knieschijf): circa € 725,-

Wil je weten hoe wij deze behandelingen vergoeden, bekijk dan de verschillende pakketten en dekkingen die de huisdierenverzekering van OHRA biedt.

Wie betaalt de kosten voor de dierenarts?

De behandelkosten bij de dierenarts betaal je zelf en kunnen hoog uitvallen. Afhankelijk van het verzekeringspakket bij je huisdierenverzekering, vergoedt de verzekeraar (een deel van) de dierenartskosten. Zo voorkom je dat je honderden, soms zelfs duizenden euro’s aan dierenartskosten helemaal zelf betaalt. Bekijk de pakketten van de OHRA Huisdierenverzekering.

Wat kost een puppytraining voor je Chihuahua? 

Er zijn verschillende soorten puppycursussen en gedragstrainingen mogelijk. Hieronder vind je hondentrainingen en de kosten daarvoor:

  • Een puppytraining is onmisbaar om een goede en gezonde relatie met de Chihuahua op te bouwen. Kosten: circa € 150,-
  • Gedragstherapie biedt hulp aan de Chihuahua en zijn baasje als het gedrag ongewenst is (blaft naar bezoek, bijtgedrag naar kinderen, etc.). Kosten: intake circa € 150,-, daarna circa € 75,- per uur

Vergoedingen

De kosten voor een puppycursus en gehoorzaamheidstraining betaal je zelf. Afhankelijk van de dekking van je huisdierenverzekering vergoeden wij wel (deels) gedragstherapie of fysiotherapie. Wil je weten welke therapieën we vergoeden en welke extra dekkingen we hebben, bekijk dan de vergoedingen van de huisdierenverzekering van OHRA.

Disclaimer: OHRA heeft zo goed mogelijk relevante informatie over dit hondenras voor je verzameld. Is de verzamelde informatie niet juist of onvolledig, dan is OHRA niet aansprakelijk.