Cavalier King Charles kopen

De Cavalier King Charles. Een grote naam voor zo’n klein hondje. Maar hij heeft hem meer dan verdiend met zijn lange geschiedenis. Zijn voorouders waren namelijk populair aan het hof van King Charles II en daarom zie je dit ras vaak op oude schilderijen. We vertellen je graag meer over dit mooie hondje met blauw bloed.

Wat is het karakter van een Cavalier King Charles?

De Cavalier King Charles is een vriendelijke, rustige hond. Hij is sociaal en kan goed overweg met kinderen en andere huisdieren. Hij hecht zich snel en volgt je overal. Maar let op: als hij een muis of vogel ziet, dan komt zijn jachtinstinct naar boven en gaat hij er meteen achteraan. Als je een paar keer roept, is hij gelukkig wel snel bij je terug. Zoek je een waakhond, dan is elke andere hond beter geschikt. De kleine Cavalier King Charles blaft nauwelijks.

Hoe houd je een Cavalier King Charles gezond?

Het begint bij de basis: koop je Cavalier King Charles bij een goede fokker. Zo verklein je de kans op erfelijke ziekten, want daar heeft dit ras veel last van. Verder wil de Cavalier King Charles regelmatig een blokje om. Maar hij heeft niet veel beweging nodig om gezond te blijven. Wel heeft hij graag mensen om zich heen, dus laat hem niet te lang alleen thuis. De vacht van de Cavalier King Charles is lang, zacht en zijdeachtig. Om hem mooi te houden, moet je hem regelmatig borstelen. Vooral de borst, staart en oren vragen aandacht. Poets zijn tanden en voorkom overgewicht. Nog een tip: koop een smalle drinkbak met afgeronde randen. Bij een ronde bak hangen zijn lange oren in het water en maakt hij een spoor door je huis.

Wanneer moet een Cavalier King Charles naar de dierenarts?

Met een Cavalier King Charles is de kans groot dat je regelmatig naar de dierenarts moet. En niet alleen voor zijn jaarlijkse gezondheidscontrole en inentingen. Door zijn korte snuit en kleine hoofd heeft deze hond namelijk sneller klachten dan andere honden. En er zijn ook een aantal erfelijke ziekten waar je rekening mee moet houden. We zetten de problemen die veel voorkomen op een rij:

  • Syringomyelie door de te kleine schedel
  • Hartproblemen
  • Ademhalingsproblemen door de korte snuit
  • Oorpijnproblemen
  • Oogproblemen

Wat kost een bezoek aan de dierenarts?

Een bezoek aan de dierenarts met je kleine Cavalier King Charles kan in de papieren lopen. Hij is gevoelig voor een aantal kwalen die langdurige zorg vragen. Hieronder zie je de kosten voor een aantal behandelingen die vaak nodig zijn bij dit ras:

  • MRI scan: ongeveer € 800,- tot € 1.000,-
  • Echo onderzoek: ongeveer € 200,-
  • Medicatie hartproblemen: € 30,- tot € 50,- per maand (levenslang)

Wie betaalt de kosten voor de dierenarts?

Als je je verdiept hebt in de Cavalier King Charles weet je dat de kans groot is dat je kosten gaat maken bij de dierenarts. Het is daarom verstandig om een goede verzekering af te sluiten. Bijvoorbeeld de OHRA Hondenverzekering. Zo ontvang je een vergoeding voor de meeste medisch noodzakelijke kosten. Een geruststellende gedachte, want je wilt er niet aan denken dat je je kleine vriend niet de zorg kan bieden die hij nodig heeft.

Bekijk alle pakketten en dekkingen van de OHRA Huisdierenverzekering.

 

Disclaimer: OHRA heeft zo goed mogelijk relevante informatie over dit hondenras voor je verzameld. Is de verzamelde informatie niet juist of onvolledig, dan is OHRA niet aansprakelijk.