Ben je op zoek naar een gouden handdruk uitkeerrekening?

Als je werkgever voor 1 januari 2014 je dienstverband vroegtijdig beëindigde, kon je een ontslagvergoeding meekrijgen. Deze vergoeding noemen wij een gouden handdruk. Tot 1 januari 2014 kon je deze vergoeding fiscaal aantrekkelijk op een bankspaarrekening zetten als je het geld niet direct nodig had.

Heb je voor 1 januari 2014 een ontslagvergoeding op een speciale rekening of verzekering bedoeld voor gouden handdruk gezet? Dan kan je het geld via de Gouden Handdruk Uitkeerrekening laten uitkeren als aanvulling op je inkomen of pensioen. Maak hier een voorbeeldberekening.

Jouw voordelen:

  • Aantrekkelijke gegarandeerde uitkering
  • Twee maanden rentegarantie bij aanvraag van de rekening
  • Geen minimale inleg

Heb je al een OHRA Gouden Handdruk Uitkeerrekening?

Bijzondere regeling sinds 1 januari 2014

Sinds 1 januari 2014 is het mogelijk om het totale saldo op uw Gouden Handdruk Uitkeerrekening in één keer uit te laten betalen. Voor 2014 geldt in bepaalde situaties een bijzondere regeling. Als je aan alle voorwaarden voldoet, hoef je maar over 80% van het geld belasting te betalen in plaats van over 100% van het saldo. Voorwaarden zijn dat de ontslagvergoeding al voor 15 november 2013 gestort is in een stamrechtproduct. En dat je jouw volledige ontslagvergoeding in één keer opneemt in 2014. Als je jouw oorspronkelijke ontslagvergoeding over meerdere verzekeraars, banken of oplossingen hebt gespreid, kunnen aanvullende voorwaarden gelden. Kijk voor meer informatie onder belasting.