Sparen en beleggen met uw ontslagvergoeding

De OHRA Gouden Handdruk Opbouwrekening is per 28 maart 2013 niet meer aan te vragen.

Met de OHRA Gouden Handdruk Opbouwrekening kunt u sparen en/of beleggen met een ontslagvergoeding. Met het opgebouwde vermogen kunt u later een uitkering aankopen. De ontslagvergoeding heeft u ontvangen uit een ontslag van vóór 1 januari 2014.

Op de OHRA Gouden Handdruk Opbouwrekening kunt u sparen tegen de variabele rente, sparen in deposito’s (vaste rente) of beleggen in fondsen. Een combinatie van sparen en beleggen is ook mogelijk binnen één rekening. Hieronder leest u meer over deze manieren van vermogen opbouwen.

Variabele rente

Als u kiest voor een variabele rentevergoeding dan betekent dit dat de rente op elk moment kan veranderen, omhoog maar ook omlaag. Eén keer per jaar maken wij de opgebouwde rente (over het voorgaande jaar) over naar uw OHRA Gouden Handdruk Opbouwrekening. Bekijk de actuele rentetarieven van de OHRA Gouden Handdruk Opbouwrekening.

Vaste rente

Wilt u profiteren van een vaste rente en de zekerheid van een gegarandeerd rendement? Kies dan voor een deposito. Met een deposito zet u (een deel van) uw geld voor een bepaalde periode tegen een afgesproken rente vast. U profiteert dan van een gegarandeerde rente voor de door u gekozen periode. Wilt u het deposito eerder stoppen? Dan worden hiervoor kosten in rekening gebracht. 
 
Kenmerken deposito

  • Looptijd vanaf 1 jaar tot maximaal 30 jaar
  • U kunt vanaf € 1.000,- uw geld al vastzetten
  • U kunt meerdere deposito’s openen met verschillende looptijden
  • U ontvangt ook rente over de rente op het deposito

Openen deposito 
 
Zodra uw OHRA Gouden Handdruk Opbouwrekening is geopend, kunt u zelf online een deposito openen via OHRA Bank Online.

Beleggen

Binnen de OHRA Gouden Handdruk Opbouwrekening kunt u naast sparen ook beleggen in fondsen. U kunt daarbij kiezen uit een aantal beleggingsfondsen van diverse fondsaanbieders. Kijk voor meer informatie over bijvoorbeeld de fondsen, de kenmerken en de risico’s van beleggen bij beleggen.

Geen transactiekosten

Bij OHRA betaalt u geen kosten voor het doorgeven van orders (transactiekosten). Wel betaalt u servicekosten en de kosten van beleggingsfondsen die de fondsbeheerder in rekening brengt. Lees meer over kosten van beleggen.

Beleggerskompas

Om u als belegger te helpen heeft OHRA Bank het Beleggerskompas voor u. Met het Beleggerskompas kiest u als belegger voor een transparante en eenduidige manier van ondersteuning, waarbij u zelf aan het roer blijft:

  • Het Beleggerskompas is een geautomatiseerd hulpmiddel.
  • U kunt zelf uw beleggingsportefeuille samenstellen volgens uw doelstellingen en het risico dat u wilt lopen.
  • U kunt zien of uw portefeuille zich binnen de marges van het door u opgestelde beleggersprofiel bevindt.
  • Het waarschuwt u als u buiten de marges van uw beleggersprofiel komt wanneer u een order opgeeft.
  • Het Beleggerskompas is beschikbaar via OHRA Bank Online.