Veelgestelde vragen OHRA Visa Card

Hieronder vind je de veelgestelde vragen over de OHRA Visa Card. Staat je vraag er niet bij? Neem dan contact op met de Servicedesk van International Card Services op telefoonnummer 020 6600 600.

Ben je de OHRA Visa Card kwijt of is deze gestolen? Neem dan zo snel mogelijk contact op met de politie en met International Card Services. Het speciale telefoonnummer van International Card Services is 24 uur per dag bereikbaar: +31 20 6600 611. ICS accepteert ook collect calls: de kosten van het gesprek worden dan betaald door ICS.

Als je creditcard beschadigd is, neem dan contact op met de Visa Servicedesk op telefoonnummer is 020 6600 600.

Met de pincode kan je contant geld opnemen uit geldautomaten. Deze code heb je soms ook nodig bij gewone betalingen. Bij het aanvragen van de creditcard heb je  zelf een pincode kunnen kiezen.

Je kunt ook met een geldig legitimatiebewijs geld opnemen bij de balie van een aantal banken. Het komt steeds vaker voor dat je de pincode moet gebruiken in plaats van een handtekening. Het is dus belangrijk dat je de pincode onthoudt.

Als je de pincode bent vergeten, bel je de Visa Servicedesk op telefoonnummer is 020 6600 600.

Als je 3 keer de verkeerde pincode ingetoetst, wordt je OHRA Visa Card voor de veiligheid 24 uur geblokkeerd. Na 24 uur wordt je Card geactiveerd en kan je opnieuw je pincode intoetsen.

Bent je de pincode vergeten? Neem dan contact op met de Visa Servicedesk op telefoonnummer 020 6600 600.

Je kunt op 4 manieren terugbetalen:

  1. Je betaalt maandelijks zelf na ontvangst van het rekeningoverzicht. Daarbij hebt je iedere maand zelf de keuze om het saldo ineens of in termijnen te betalen. Zelf betalen kan met internetbankieren of door een betaalopdracht op te geven op Mijn ICS.
  2. Maandelijks 2,5% van het openstaande bedrag via automatische incasso.
  3. Maandelijks een vast bedrag via automatische incasso.
  4. Maandelijks 100% van het openstaande bedrag via automatische incasso.

Je ontvangt een e-mail zodra je nieuwe online rekening klaarstaat in Mijn ICS. Heb je Mijn ICS nog niet geactiveerd? Activeert dan eenvoudig Mijn ICS op www.icscards.nl. Na het activeren kan je Mijn ICS direct gebruiken. Maak je geen gebruik van Mijn ICS? Dan ontvangt je de rekeningoverzichten per post. Voor de verzending van rekeningoverzichten per post betaal je € 1,- per rekeningoverzicht.

Je ontvangt één keer per maand een rekeningoverzicht, steeds op dezelfde datum. Zijn er geen wijzigingen? Dan ontvang je geen overzicht.

International Card Services berekent voor de verzending van rekeningoverzichten per post € 1,- per rekeningoverzicht. Door Mijn ICS te activeren, voorkomt je deze kosten. Nadat je Mijn ICS heeft geactiveerd, ontvang je geen papieren rekeningoverzichten meer. Je krijgt een e-mail als je online rekeningoverzicht klaarstaat. Wil je het rekeningoverzicht toch op papier hebben? Dan kan je via Mijn ICS de rekeningoverzichten opslaan en printen.

Wanneer je binnen 31 dagen na een aankoop of geldopname komt te overlijden, hoeven de kosten niet terugbetaald te worden. Voor deze service betaal je € 6,75 per jaar.

Stuur zo snel mogelijk na de datum van je rekeningoverzicht een schriftelijk bericht naar de afdeling Transactie Informatie van ICS. Op icscards.nl vind je het formulier 'Verklaring Betwiste Transactie'. Vul dit formulier in en stuur het samen met een kopie van het rekeningoverzicht op. Geef op dit overzicht aan om welke transactie het gaat. Onder voorbehoud stort ICS het afgeschreven bedrag terug. Blijkt na onderzoek dat de transactie toch door jou is gedaan? Dan ontvang je daarover bericht. Het spreekt vanzelf dat je het bedrag dan aan ICS moet terugbetalen.

Kijk voor meer informatie in de Algemene voorwaarden [PDF].

Bijna alles wat je koopt met de OHRA Visa Card is 180 dagen verzekerd tegen verlies, diefstal en beschadiging. Ook na 180 dagen is het erg vervelend om zaken kwijt te raken. Met de Verlengde Aankoopverzekering zijn daarom vrijwel alle artikelen die je met uw Card betaalt, verzekerd tegen verlies, diefstal en beschadiging tot één jaar na aankoopdatum. Voor deze verzekering betaal je € 8,- per jaar.

Heb je een andere vraag over de OHRA Visa Card, die niet op deze pagina staat? Neem dan contact op met International Card Services. ICS is de aanbieder van de OHRA Visa Card.

International Card Services B.V. (ICS)
Postbus 23225,
1100 DS Diemen
telefoonnummer: 020 660 06 00