Wat vind jij van de zorgpas?

OHRA Zorgpas

Er was eens een tijd waarin we leefden zonder internet. In dat tijdperk was het heel normaal dat je van je zorgverzekeraar een papieren polis kreeg met een zorgpas. Deze pas nam je mee naar het ziekenhuis, je dokter of apotheek om aan te tonen waar je verzekerd was. Maar zeg eens eerlijk.. heb jij de afgelopen jaren je plastic zorgpas gebruikt?

Is een plastic zorgpas zonde van het geld?

Met de komst van internet is de zorgpas overbodig geworden. Je zorgverlener, huisarts of apotheek bekijkt nu online waar je verzekerd bent. Toch sturen wij nog steeds een plastic zorgpas naar iedereen die bij ons een zorgverzekering afsluit. Wij vinden dat best zonde. En niet alleen van de kosten, maar ook van het plastic.

Het kan ook anders

Wij onderzoeken de mogelijkheden om te stoppen met het versturen van de plastic zorgpas. We kunnen ons ook voorstellen dat jij dat niet zo’n goed idee vindt. Misschien wil je toch graag een bewijs op zak hebben. We hebben het volgende bedacht:

– We plaatsen een digitale versie van de zorgpas in de OHRA App. Vraagt een zorgverlener een keer om je pas, dan kun je die gemakkelijk via je mobiele telefoon laten zien.

– Kun je echt niet zonder, dan kun je altijd een plastic zorgpas aanvragen via Mijn OHRA Zorgverzekering.

In de prullenbak of portemonnee?

Heb je je zorgpas wel eens nodig gehad of mag deze de prullenbak in? Of ben je bang dat je niet geholpen wordt en dat je de rekening moet voorschieten als je de pas niet bij je hebt? Wij horen het graag.