Heb jij ook wel eens een wintersportblunder gehad?

Skiër valt in sneeuw

Ben jij pas op wintersport geweest? Dan ken je het vast wel: de wintersportblunder. De sleeplift zet zich in beweging, terwijl jij nog niet zover bent. Of je maakt in de skilift met je mobiel een foto van het prachtige uitzicht, ligt prompt je skistok in het dal. En als je tijdens de après-ski net dat ene drankje te veel op hebt, is de laatste lift al geweest. Vaak zijn het onschuldige blunders en kan je er hartelijk om lachen. Maar ook die onvergetelijke valpartij kan ernstige gevolgen hebben. Zoals een botbreuk of schade aan je skimateriaal of mobiele telefoon. Welke kosten kun je dan declareren en op welke verzekering?

Medische kosten, wie betaalt?

Skiën is niet zonder risico. Je kan ongelukkig ten val komen, waardoor je direct medische zorg nodig hebt. De basisverzekering dekt deze spoedeisende zorg in het buitenland. Soms komt het voor dat een zorgverlener in het buitenland wil dat de rekening direct betaald wordt. Ondanks het inschakelen van de hulpdienst of het tonen van je Europese zorgpas. Heb jij de rekening eerst zelf betaald? Dan kan je deze indienen bij jouw zorgverzekeraar. Stuur wel alle bewijzen mee, zoals rekeningen, recepten of een medische indicatie.

Valt de rekening duurder uit?

In sommige gevallen worden niet alle zorgkosten vergoed. De rekening kan in het buitenland hoger uitvallen dan in Nederland. En alleen het Nederlandse tarief wordt door de basisverzekering vergoed. Soms moet je dan een bedrag bijbetalen. Als je een aanvullende verzekering hebt met extra dekking van zorgkosten in het buitenland, is het mogelijk dat je deze extra kosten vergoed krijgt. Is dit niet het geval, maar heb je wel een reisverzekering? Dan kun je proberen of deze extra kosten vergoed worden door de reisverzekering. Je moet dan wel geneeskundige kosten meeverzekerd hebben bij je reisverzekering.

Verzekerd tijdens wintersport

Heb jij een reisverzekering met wintersportdekking? Dan ga je relaxed op wintersport. Want hiermee is ook de schade verzekerd die ontstaat tijdens wintersportactiviteiten. Zijn tijdens jouw onvergetelijke wintersportblunder de ski’s kapot gegaan of je mooie, nieuwe helmcamera? Dan kun je deze gewoon declareren. Houd er wel rekening mee dat er soms een eigen risico geldt of dat alleen de dagwaarde uitgekeerd wordt. Dat betekent dat als jouw mobiel een paar jaar oud is, je niet het volledige bedrag terugkrijgt.

Deel je wintersportblunder

Heb jij wel eens een wintersportblunder gehad? Deel je verhaal met ons of tweet @OHRA.