Dit verandert in de basisverzekering

Els hartje hoed

De Glazen Koets is door Den Haag gereden. De miljoenennota voor 2017 is gepresenteerd. Maar hoe is de basisverzekering uit de koffer gerold? De koning had goed nieuws! Wij zijn blij te melden dat het eigen risico van de basisverzekering gelijk blijft. Verder komen er een aantal vergoedingen in het pakket.

Welke vergoedingen komen erbij?

Er komen nieuwe vergoedingen in de basisverzekering en enkele bestaande worden uitgebreid. Een kort overzicht:

Plastische chirurgie
Als er sprake is van een medische noodzaak:
– Een borstprothese bij vrouwen en man-vrouw transgenders zonder borstvorming.
– Een bovenooglidcorrectie bij ernstige beperking van het gezichtsveld door verslapping of verlamming.
– Besnijdenis om medische redenen.

Fysiotherapie bij etalagebenen stadium 2
Er worden 37 behandelingen vergoed vanuit de basisverzekering.

Kortdurend (eerstelijns) verblijf in een zorginstelling
Het gaat hierbij om mensen die tijdelijk niet thuis kunnen wonen om medische redenen. Bijvoorbeeld na een operatie of ziekenhuisopname.

Vervanging van snij- en/of hoektanden
Deze vergoeding wordt nu uitgebreid tot 23 jaar (het was tot 18 jaar).

Voorwaardelijke nieuwe behandelingen
Daarnaast worden er twee nieuwe behandelingen voorwaardelijk vergoed door de basisverzekering. Het gaat om:
– Huidkankerbehandeling via dendritische celtherapie
– Sacrale neuromodulatie (stimulatie van de zenuwen in de onderrug) voor de behandeling van functiestoornissen in de darmen.

Wil je meer weten over de veranderingen en de regels? Kijk dan op onze website.

Is de basisverzekering overal hetzelfde?

De inhoud van de basisverzekering is overal hetzelfde, toch zijn er verschillen. Een heel belangrijk verschil is de vrije zorgkeuze. Bij OHRA vinden we dat je zélf moet kunnen bepalen welk ziekenhuis, fysiotherapeut of andere zorgverlener je bezoekt. Wij betalen de rekening volledig als het verzekerd is. Dat noemen wij echte vrije zorgkeuze! Er zijn maar 4 zorgverzekeraars die écht vrije zorgkeuze bieden, OHRA is daar een van. Weet jij of je ook volledig vrije zorgkeuze hebt? Laat hier onder je reactie achter.

26 reacties

Ik heb mijn Moeder in huis genomen van wegen alzheimer zelf heb ik wegens reuma en copd huishoudelijke hulp , nu met mijn Moeder er bij is dat lang niet genoeg ik had voor 3 maanden extra hulp gekregen maar die is nu gestopt de WMO wil niet langer vergoeden en beweert dat dit uit door de zorgverzekering wordt vergoed ! Is dat waar ? En wat moet ik daar voor doen ?

Wij zijn in grote lijnen zeer tevreden over Ohra.
De eigen bijdrage zou moeten verdwijnen. Je durft bepaalde (soms nodige) behandelingen
niet aan van wegen de kosten.. De aanvullende verzekering, die wij in hoofdzaad voor
alternatieve behandelingen gebruiken, was lange tijd ideaal – – – totdat ineens niet meer per
behandeling werd betaald, maar per keer 45 Euro. Dat is bijzonder vervelend, vooral omdat
wij juist door deze behandelingen HEEL VEEL ziektekosten konden besparen!!!!!
Vraag: Moet de Ohra dan mee doen, als andere verzekeringen bepaalde stappen in die
richting doen? Juist omdat de Ohra anders was dan andere verzekeringen zijn wij altijd
gebleven.

Hanna, ik herken mij in jouw verhaal. bijv. shiatsu behandelingen zijn erg duur, daar ben ik nu dus mee gestopt vanwege de hoge eigen bijdrage die je nu betaald omdat je maar 45,- terug krijgt. Ben benieuwt naar de uitleg van Ohra.

Vrije zorgkeuze is er pas echt wanneer je keuze hebt in welk medicijn je voorgeschreven krijgt. Goedkopere medicijnen hebben door slechte hulpstoffen vaak een hele negatieve bijwerking. En is dat nu echt nodig ? Wanneer je een probleem hebt met een medicijn moet je gewoon zonder problemen kunnen overstappen op je oude medicijn waar je geen problemen mee had.

Ben zeer tevreden met mijn zorgverzekering en ben blij te lezen dat er 37 behandelingen van fysiotherapie vergoed gaan worden. De eigen risico (bijdrage) zou wat mij betreft inkomens afhankelijk kunnen worden, zodat ook mensen met een minimum inkomen goede zorg kunnen krijgen. Een dikke vette 10 voor Ohra.

Maar al te vaak wordt er door derde b.v. taxibedrijf, apotheker, orthopedische schoenmaker etc. gezegd als ik ze vertel de uitgebreide verzekering van OHRA te hebben, o mijnheer dat is hetzelfde als CZ verzekeringen hoor.
Er wordt zelfs meerdere malen niet eens gekeken op het internet welk pakket ik heb, en moet altijd alert zijn wat ze gaan doen.
Ik ben goed tevreden over OHRA, maar niet over diverse verstrekkers die altijd maar de naam CZ gebruiken in de plaats van OHRA en doen net of OHRA niet bestaat.
Hier erger ik mij mateloos aan, en zou graag een verbetering hier in zien, ook al besteed OHRA de ziektekosten uit, dan nog ben ik bij OHRA verzekerd en niet bij CZ, maak dat de dienstverleners dat ook weten s.v.p.!

Omgooien die handel. Premie betaal je als je gezond bent. Als je gezond bent kun je werken dus dat is dan geen probleem. Wordt je ziek hoef je niet meer te betalen totdat je weer beter bent (verkoudheidje en griep tellen niet mee)
Alleen dan zal de gezondheidzorg en farmaceutische industrie er op gericht zijn om de maatschappij gezond te houden in plaats van achter de feiten aan te rennen.
Kan net als pensioenpremie gezien worden, via je premie spaar je voor gezondheidszorg op je oude dag, afhankelijk van wat je verbruikt hebt. Plusjes en minnetjes bepalen de hoogte van de premie. Ga je altijd met het OV, tientje er af per maand. Heb je 3 bekeuringen voor te hard rijden, tientje er bij per maand. Doe je aan contactsport tientje er bij in de maand. Ga je 2 x per week naar de sportschool, tientje er af. Rook je, 2 tientjes er bij per maand. Enz. enz.

Beste leon,
De farmaceutische industrie is NIET er op gericht om de maatschappij gezond te houden, maar zijn gericht op zoveel mogelijk winst te maken ten koste van wat of wie dan ook.
Grote vraag, klein aanbod, dure medicijnen.

Ik ben zeer tevreden over mijn verzekering bij OHRA. Aan de telefoon word je ook altijd uitstekend te woord gestaan.

Ik ben heel erg blij met de Ohra en wil ze via deze weg een compliment maken over de kosten die zijn gemaakt voor mijn 2 DKP operaties aan mijn rechter en linkerknie Ik ben nu 82 en loop weer als een kievit. Hartelijk dank Ohra!! Zonder jullie was ik anders in een rolstoel beland en nu kan ik weer sporten, fitness 3x per week en kan wandelen.

De basisverzekering zou bij iedere verzekeringsmaatschappij een zelfde premie moeten hebben, zonder iets aan het pakket te doen en mensen kunnen zich dan via de aanvullende verzekering bij verzekeren.
Dit gezegd hebbende ben ik een voorstander om de basisverzekering via de belastingen innen.

Tevens wil ik nog kwijt dat ik vind dat medicijnen uit het eigen risico moeten, om met de woorden van Dhr. Roemer te spreken ” ziek zijn word gestraft op deze manier”

Ohra is een prima verzekering,ze denken mee,zijn vriendelijk,meteen aan de beurt bij bellen,kunt er alles goed regelen jullie krijgen een dikke vette 10,super beter kan het niet.

M.v.g.m

Waarom worden de regeltjes en voorschriften voor alle orgaanbieders niet in dezelfde bewoordingen getoond. Het is nu een chaos om uit te zoeken welke aanbieder het voordeligste en de beste aanbieding heeft.

Inmiddels is mij de status van mijn overigens prima verzekering niet geheel duidelijk.
Ook mis ik de uitgebreide papieren omschrijving van mijn verzekering zoals u `vroeger` ontvingen.
Het bezorgd ons veel last dat de medicijnen maandelijks van producent wijzigen. Allergische reacties zijn vaak het gevolg. Verder is het lastig precies te onthouden hoe de uitvoeringen rond b.v. suikerziekte middelen zijn geregeld. Laat dat allemaal bij de arts en de apotheek en verspreidt dat niet over allerlei toeleveringsbedrijven. Ik hoop op een reactie op mijn goedbedoelde kritiek op de huidige werkwijze.
M.v.g.
DJK van der Grift.

Ik begrijp dat het wisselen van medicijnen niet fijn is. Op onze website lees je alles over het beleid rondom de vergoedingen van medicijnen. Wij doen ons best om onze klanten zoveel en volledig mogelijk te informeren. Heb je vragen? Laat dit dan gerust weten.

Informatie over medicijnen lijkt belangrijk, maar helpt niets. Eenmaal goede medicijnen dienen beschikbaar te blijven. Elke keer sta je weer voor een verrassing bij de apotheek met alle gevolgen van dien (nieuwe bijwerkingen). Men betaalt zelf via het eigen risico en toch heb je er geen stem in.

De afgelopen maand is bij mij al drie keer mijn medicijn van producent gewijzigd. Als iemand die regelmatig allergische reacties heeft is dit niet bepaald fijn. Als ik erover bel met Ohra word er amper gereageerd, het wordt afgedaan met: zo is het beleid. Als ik het anders wil moet ik door de huisarts laten nakijken of ik er wel allergisch voor ben, en een brief vragen met toelichting… Zoals iemand anders hier schrijft: Iedereen betaalt veel geld voor de zorgverzekering (en ook nog eens je eigen bijdrage die belachelijk hoog is) en dan heb je zelf geen zeggenschap over welk medicijn je wilt blijven gebruiken? Het is alsof je naar de bakker gaat en een bruinbrood wilt hebben, maar de bakker duwt je gewoon een witbrood in de hand (“sorry, dit brood is goedkoper”), hij laat je betalen en duwt je de deur uit. Er is geen eigen keuze. Het is eigenlijk hilarisch. Ik moet er alleen niet om lachen : De patient als melkkoe en monddood gemaakt. Hoe wordt het beter dan dit? Ik bedoel, serieus, hoe wordt het beter dan dit? Wanneer gaat Nederland de gezondheidszorg weer betaalbaar maken met de PATIENT als uitgangspunt?

Helemaal mee eens. De patient is er om kostenbesparend te werken, niet om
hem/haar met de beste middelen te behandelen.
De kosten van de gezondheidszorg zijn slechts in de hand te houden of te beperken
indien een ieder die daarbij betrokken is zijn beste beentje voorzet.
Zijn de kosten dan niet beheersbaar dan moet de premie omhoog en moeten wij
meer over hebben voor de gezondheidszorg. Het is niet anders.
Het eigen risico is slechts een ordinaire premieverhoging en dient in bovenstaande mening te verdwijnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.