Vlog: wanneer krijg je fysiotherapie vergoed?

aanvullende verzekering voor fysiotherapie

In deze vlog trekt onze Cilles zijn schaatsen aan en vertelt hij over het belang van een aanvullende verzekering. En dan specifiek gericht op fysiotherapie. Het is namelijk wel zo fijn om snel weer lekker te kunnen gaan sporten na een klacht of blessure. Met een combinatie van rust, lage belasting en oefeningen kom je vaak het snelste er weer bovenop. Fysiotherapie helpt je daarbij. Voor deze zorg heb je geen verwijzing nodig van je huisarts. Je kunt dus zelf direct contact opnemen met een fysiotherapiepraktijk van jouw keuze.

Heeft Cilles het voor jou duidelijk uitgelegd, of heb je nog vragen? Laat het ons weten in een reactie hieronder.

8 reacties

Krijg je fysiotherapie welke nodig is na een operatie ( kunstknie) volledig vergoed? Aanvullende pakketten dekken het aantal behandelinge niet.

Hoi Pascal.
Is het dus zo dat je als chronischpatiënt met doorlopende machtiging toch de eerste 20 behandelingen zelf moet betalen of je moet daar een aanvullende verzekering voor nemen.
Terwijl de telling niet elk jaar opnieuw begint en je dus niets te maken hebt met deze eerste 20/21.
Chronisch en voorkomend op de lijst Borst is ALTIJD uit de basis en elk jaar opnieuw uit eigen risico, dus hoef je daar GEEN aanvullende verzekering voor te nemen.?

Dat klopt, Johan! Als de chronische aandoening voorkomt op de lijst en je een doorlopende machtiging hebt, heb je geen aanvullende verzekering hiervoor nodig. Je betaalt de eerste 20 behandelingen dan wel zelf. Daarna vergoeden wij het uit de basisverzekering met verrekening van het eigen risico. Je hoeft niet elk jaar opnieuw de eerste 20 zelf te betalen. Het eigen risico blijft wel van toepassing.

Ik wilde graag weten als ik een aanvullende verzekering heb met fysio, wordt dat ook vergoed in het
buitenland, wij ijn namelijk Zo,n 7 maanden per jaar in Spanje.
Dus als me daar iets gebeurd wil ik graag een een fysio therapeut.
Ik hoor het graag.
Mvrgr. Wim

Goed dat je het vraagt, Wim. Wij vergoeden fysiotherapie uit je aanvullend verzekering. Ook in het buitenland 🙂 Wel moet je zorgverlener een officiële fysiotherapeut zijn. Wij vergoeden dan het maximaal aantal behandelingen van je aanvullende verzekering.

Hoi Sytske. Goed dat je het vraagt. In de basisverzekering zit fysiotherapie bij chronische klachten. De aandoening moet voorkomen op een door de overheid samengestelde lijst. Jouw fysiotherapeut kan voor je kijken of je ervoor in aanmerking komt. Is dat het geval? Dan vergoedt de basisverzekering fysiotherapie vanaf de 21e behandeling. De kosten vallen dan ook onder het eigen risico.

Hoi Cilles,

Ik zag op jullie site dat er ook in de basisverzekering fysiotherapie zit…..(via huisarts….??)
Klopt dat?? Of is dat alleen via de aanvullende…. en hoe zit dat met meerdere behandelingen dan dat erin zit??

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.