Touch-ID: inloggen met je vingerafdruk

TouchID in de OHRA app

Met je vingerafdruk kun je nu nog gemakkelijker inloggen in de OHRA App. Je gebruikersnaam en wachtwoord opgeven is niet meer nodig. Eén touch is voldoende.

Zo werkt het

  1. Om Touch-ID te kunnen gebruiken, maak je eenmalig een link tussen je vingerafdruk en de inloggegevens. Op de iPhone/iPad kan dat door naar ‘Instellingen’ te gaan. Open vervolgens ‘Touch-ID en toegangscode’ en volg daar de aanwijzingen.
    Bij de Samsung kan dit door naar ‘Instellingen’ te gaan, vervolgens naar ‘Snelle instellingen’, ‘Aanpassen’ en dan ‘Vingerscanner’, volg daar de aanwijzingen en Touch-ID is klaar voor gebruik.
  2. Ga naar de Mijn OHRA omgeving (rechtsboven in de OHRA App). Op de pagina met persoonlijke gegevens kan Touch-ID worden aangevinkt. En klaar!

Met je privacy zit het goed

De vingerafdruk wordt niet opgeslagen in de OHRA App zelf. De app checkt alleen of deze overeenkomt met de vingerafdruk zoals ingesteld op je telefoon/tablet. Als je meer dan 30 minuten geen gebruik meer hebt gemaakt van de OHRA App, ben je automatisch uitgelogd. Dan verschijnt het inlogscherm weer.

Touch ID kun je gebruiken met..

..Een iPhone 5s, 6 en 6 Plus, een iPad Air 2, iPad Mini 3 en Samsung Galaxy S5 en S6. Er wordt hierbij gebruikt gemaakt van de technologie van Apple en van Samsung (voor Android).

OHRA maakt als eerste Nederlandse verzekeraar Touch-ID mogelijk binnen de app. Dit past bij onze visie: focussen op mobiele ontwikkelingen en waar het kan nieuwe technologieën omarmen en toepassen. Zo kunnen we jou een zo optimaal mogelijke ervaring bieden bij het gebruik van de OHRA App.

4 reacties

“Op de iPhone/iPad kan dat door naar ‘Instellingen’ te gaan. Open vervolgens ‘Touch-ID en toegangscode’ en volg daar de aanwijzingen”
Helaas vind ik onder deze route geen aanwijzingen. Het is mij niet duidelijk hoe ik die touch-id voor de OHRA app activeer. Ik heb een iPhone 7. Alvast dank voor het meedenken.

Ideaal, Touch ID, totdat je wil inloggen op de pc en je geen Touch ID hebt…wat was het wachtwoord ook al weer…?

Het is wel makkelijk als men kan inloggen met je vingerafdruk. Ik vind het nu best lastig dat de wachtwoord uit verschillende karakters moet bestaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.