Forum Forums Auto hoogte premie

Je moet zijn ingelogd om nieuwe onderwerpen te maken.

hoogte premie

Start een nieuwe topic

Forum Forums Auto hoogte premie

Dit onderwerp bevat 4 reacties, heeft 5 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  svandeende 3 maanden geleden.

 • Auteur
  Berichten
 • #3703
  svandeende
  Bijdrager

  Hmm de premie wordt bepaald aan de hand van de individuele persoon en het soort auto wat er verzekerd wordt. Wellicht dat je hier een antwoord op je vraag vind: http://www.deautoverzekering.com/autoverzekering/factoren-invloed-premie/. Het is toch wel vreemd dat dezelfde verzekering bij een andere aanbieder veel duurder is. Lastig om te pinpointen waar dit nu aan ligt.

 • #3673
  Alfred
  Bijdrager

  Het is heel simpel; verzekeraars en tussenpersonen willen dat klanten slapen en dat ze bij dure producten blijven hangen. Tussenpersonen tonen geen direct writers zoals hier: https://autoverzekering-berekenen.nl/, maar duurdere producten. De online afsluiters (die wel kijken) naar prijs worden Gnoe’s genoemd, kuddes overstappers opzoek naar de laagste prijs. Niemand ziet op die klanten te wachten, dus verhogen ze de premie.

 • #3168
  Niels de Goeij
  Bijdrager

  De hoogte van je premie hangt van verschillende zaken af. Check https://www.overstappen.nl/autoverzekering/ om de goedkoopste autoverzekering voor jou te vinden

 • #2388
  PascalPascal
  Moderator

  Dat kan verschillende oorzaken hebben. Iedere verzekeraar kijkt wat het risico voor hen is. Hebben wij bijvoorbeeld gemiddeld meer schades met bepaalde auto’s? Dan moeten we meer uitkeren. Daarvoor is dan ook meer premie nodig. De premie voor deze auto’s is bij ons dan hoger bij een andere verzekeraar en andersom.

 • #2379
  jplaatsm1
  Bijdrager

  wakker geworden door berichten in de media kijk ik eens bij independer naar de premie hoogte van verschillende verzekeraars. Ik zie geen duidelijke invloed van mijn leeftijd hierop ( ik ben ruim 50 jaar verzekerd bij de OHRA) maar wel een behoorlijk verschil met een verzekeraar als Centraal Beheer: bijna het dubbele. Hoe ontstaat dit premieverschil ten nadele van OHRA?

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.