Forum Forums Woon Gaslekkage wel of niet verzekerd?

Je moet zijn ingelogd om nieuwe onderwerpen te maken.

Gaslekkage wel of niet verzekerd?

Start een nieuwe topic

Forum Forums Woon Gaslekkage wel of niet verzekerd?

Dit onderwerp bevat 1 reactie, heeft 2 stemmen, en is het laatst gewijzigd door Pascal Pascal 5 maanden geleden.

 • Auteur
  Berichten
 • #3553
  PascalPascal
  Moderator

  Hoi Roland. Goed dat je dit vraagt. Dit is afhankelijk van je verzekering. Vanuit de OHRA Extra Uitgebreid of de basisdekking is gaslekkage inderdaad niet verzekerd. Voor water en elektriciteit is er wel dekking. Wij hebben wel dekking voor gaslekkages uit onze allrisk verzekering.

 • #3539
  Roland78
  Bijdrager

  Tijdens werkzaamheden aan het openbaar gasleidingsnetwerk is bij het opnieuw aansluiten bij onze woning geconstateerd dat er gas weglekt via leidingen binnen de woning.
  In de opstalverzekering wordt met geen woord gerept over gaslekkages en de gevolgen van reperatie (Vinden, openbreken, herstellen) Dit in tegenstelling tot Water en Elektriciteit, waarbij dit soort kosten gedekt lijken te zijn. Ik kan nergens in de voorwaarden vinden dat gaslekkages en de schade die dat brengt uitgesloten zijn, zoals dat bijvoorbeeld bij aardbevingen is. Vreemde is dat als de gaslekkage een explosie zou veroorzaakt dit wel vernoemd wordt in de voorwaarde, maar nu we er in een eerder stadium bij zijn (met minder kosten & gevaar) staat er niks over in de polis vermeld.

  De vraag die bij mij nu onbeantwoord blijft. Als de polis een situatie niet vernoemd, maar ook niet uitsluit en potentieel wel schade aanricht. Ben je daar dan voor verzekerd?

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.