Schade bij code rood?

schade bij code rood

Het KNMI heeft code rood afgegeven vanwege ‘grootschalige gladheid door sneeuwval’. Soms moet je wel de weg op en wat als je dan onverwachts een uitglijder met de auto maakt… Hoe zit het dan met je verzekering?

Code rood gewoon verzekerd

Bij OHRA heeft code rood of oranje geen invloed op de verzekering. Je bent dus gewoon verzekerd zoals anders als je de weg op gaat. Kijk wel even goed hoe je bent verzekerd.

WA of All Risk?

Met een WA dekking ben je alleen verzekerd als je schade veroorzaakt aan andere voertuigen of mensen. Schade aan je eigen auto betaal je zelf. Met een All Risk dekking is zowel de schade aan je eigen auto als de schade die je toebrengt aan een andere auto in de meeste gevallen verzekerd.

Wat moet ik nu doen?

Houd de weersvoorspelling goed in de gaten. Als je de weg niet perse op hoeft, denk dan aan je veiligheid en ga de weg niet op. Ook al wordt je schade vergoed, uiteindelijk heb je natuurlijk geen zin in het gedoe als gevolg van een schade. Code rood wordt niet voor niets afgegeven. Wanneer je niet anders kan, wees dan extra alert en pas je rijstijl aan.

Toch brokken gemaakt? Meld je schade dan eenvoudig online.

2 reacties

Wat naar om te horen dat je gewond raakte en je bril en gebit beschadigd raakte. De verwondingen gaan standaard via de zorgverzekering. Ook een gebit en bril loopt via de zorgverzekering. Ben je zowel buiten als binnenshuis verzekerd met je inboedelverzekering? Meldt dan de schade aan bril en gebit via Mijn OHRA. Onze schadeafdeling kijkt dan of dit is verzekerd en behandelt de schade voor je.

Door de storm is mijn eega omver gewaaid met als gevolg, naast een gebroken arm en beschadigingen aan gezicht en gebit, bekraste brillenglazen. Dit is ook schade tijdens code rood. Kan ik aanspraak maken op verzekering?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.