Internationale Kattendag

Internationale Kattendag

Op 8 augustus is het World Cat Day. In Nederland is er nog weinig aandacht voor deze dag, maar internationaal is World Cat Day wel degelijk een belangrijke dag.

Dierendag voor katten

De internationale dag van de kat is een dag waarop het schattige huisdiertje wordt verwend. Een soort Dierendag, alleen dan speciaal voor katten. De dag is in 2002 opgericht door een Internationaal Fonds voor Dierenwelzijn en verschillende dierenrechtenorganisaties.

Lang geleden…

Mensen leven al heel lang met katten samen. Oorspronkelijk hielpen katten om opslagplaatsen van voedsel vrij te houden van muizen. Ook werd de kat als heilig dier vereerd. Pas vanaf de 18e eeuw werden katten gehouden als huisdier. Tegenwoordig zijn katten één van de populairste huisdieren. Er worden in Nederland ongeveer 3,6 miljoen katten als huisdier gehouden.

Gezond

Bij een gebrek aan negen kattenlevens helpt een kat in huis je wel om langer te leven. Het risico op hart- en vaatziekten is bij kattenbezitters namelijk aanzienlijk minder. Dat blijkt uit onderzoek door wetenschappers van de universiteit van Minnesota. Behalve natuurlijk als je allergisch bent voor katten.

Een fijne kattendag!