Hooikoorts? Eet ongedierte of zoen een half uurtje

tips tegen hooikoorts

Ongeveer 20 % van de Nederlanders heeft last van hooikoorts. Niet iedereen geniet dus van het mooie lenteweer. Want lente betekent voor hooikoortspatiënten vooral veel niezen, snotteren en jeukende ogen. Hier 5 ‘grootmoeders’ tips om het pollenseizoen door te komen. Voor wie een keer iets anders wil proberen ;).

1.Eet honing van een imker

Honing bevat van nature kleine hoeveelheden stuifmeel van bloemen en planten. Wanneer je steeds een beetje van deze pollen binnenkrijgt, went je lichaam hier geleidelijk aan en wordt de allergische reactie minder. Het is wel belangrijk dat het lokale honing is. Lokale honing bevat namelijk precies de pollen uit jouw omgeving waar je allergisch op reageert.

2.Elke dag een half uurtje zoenen

Misschien niet fijn met je loopneus, maar zeker het proberen waard! Japanse onderzoekers beweren namelijk dat een half uur zoenen hooikoorts vermindert. Door het zoenen wordt het stofje dat hooikoorts opwekt (histamine) verminderd. Ach, baat het niet dan schaadt het niet.

3.Drink vers regenwater

Niet de meest ‘frisse’ optie dit, maar elke dag een glas regenwater drinken is een veel gehoorde tip wanneer het over hooikoorts gaat. De ‘regenwatertherapie’ is te vergelijken met het eten van honing. Regendruppels bevatten pollen uit de lucht. Door het op te drinken kan je lichaam wennen aan de stof en zou de hooikoorts verminderen.

4.Smeer vaseline in je neus

Door het smeren van vaseline aan de binnenkant van je neus blijft het stuifmeel vastplakken. Het stuifmeel komt hierdoor niet je lichaam in en veroorzaakt daarom ook geen allergische reactie.

5.Eet een levende pissebed

Heel erg goor dit. Maar er zijn mensen die erbij zweren. De theorie hierachter is dat een pissebed in gevaar een eiwit aanmaakt die weer helpt tegen hooikoorts. Tja, wij hebben het ook niet bedacht.

Bezoekje aan de apotheek of huisarts

Voor wie liever geen levende pissebed wil eten, zijn er (gelukkig) nog andere opties. Je kunt ook gewoon een bezoekje brengen aan de huisarts Je betaalt hiervoor geen eigen risico.Wanneer je medicijnen voorgeschreven krijgt kun je snel checken of je deze vergoed krijgt. Op de website van medicijnkosten kun je zien of je recht hebt op vergoeding.

Tips?

Heb jij nog een tip die niet in dit rijtje mag ontbreken? Of slik jij al jaren levende pissebedden (met een glas regenwater) in? Laat het ons en mede hooikoortspatiënten weten. Wij wensen alle niezende mensen veel sterkte toe deze periode!

Een reactie

Na jarenlang van kinds af aan allerlei medicijnen geprobeerd te hebben heb ik voor mij nu het wondermiddel gevonden op advies van een arts. Ik krijg nu al een jaar of 10 een spuit, namelijk Kenacort, als het begint te kriebelen en jeuken ga ik de spuit (eenmalige injectie) halen bij de huisarts na een dag of 2 werkt het en heb ik vrijwel geen last meer en slik hierbij geen andere medicijnen. Echt een aanrader vraag er je huisarts naar.
Hoop dat ik hiermee enkele mensen heb kunnen helpen. Suc6 in deze periode vol pollen😬

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.