Goed voorbereid met je hond op vakantie

hond op vakantie

Neem je jouw hond gezellig mee op vakantie? Dat kan ontzettend leuk zijn. Samen prachtige wandelingen maken en de nieuwe omgeving verkennen. Een relaxte vakantie begint bij een goede voorbereiding.

Hier moet je aan denken:

1. Begin op tijd met vaccinaties
Voordat je met je hond de grens over gaat moet hij de verplichte rabiësvaccinatie gehad hebben. Deze moet minimaal 21 dagen voor vertrek door de dierenarts worden gegeven. In sommige landen, zoals Engeland, geldt dat er voor vertrek een bloedtest bij de hond moet worden uitgevoerd. Ze kijken dan of er voldoende antistoffen tegen rabiës in het bloed aanwezig zijn.

2. Zorg voor een goede identificatie
In het buitenland moet je hond geïdentificeerd kunnen worden. Tegenwoordig moeten honden binnen 7 weken na de geboorte al gechipt worden. Het nummer van de chip moet ook in het inentingsboekje terug te vinden zijn. Is je hond nog niet gechipt? Dit kun je bij iedere dierenarts in Nederland laten doen. Wanneer je hond bij ons is verzekerd, wordt het plaatsen van een chip vergoed.

3. Denk ook aan het paspoort van je hond
Het dierenpaspoort heb je nodig om met je hond door Europa te reizen. Hierin staan alle gegevens van je hond. Je dierenarts houdt hierin bij welke vaccinaties en behandelingen je hond gehad heeft. Ben je per ongeluk het paspoort van je hond kwijtgeraakt? Vraag dan bij je dierenarts op tijd een nieuwe aan.

4. Weet wat de regels in jouw vakantieland zijn

In sommige landen mag de hond niet los in de auto. In Duitsland ben je bijvoorbeeld verplicht om je hond veilig vast te zetten tijdens de reis. Dit kun je doen met een speciale autogordel, een hondenrek of een autobench. Op LICG kun je nalezen welke regels in verschillende Europese landen gelden.

5. Check even hoe het met je verzekering zit

Met een reisverzekering voor mensen zijn de ziektekosten van je hond in het buitenland niet gedekt. De medisch noodzakelijk behandelingen in Europa kan je verzekeren met een hondenverzekering. Zo kom je op vakantie niet voor verrassingen te staan en kun je je hond ook op vakantie altijd de nodige medische zorg geven wanneer hij dat nodig heeft.

Heb jij je hond weleens meegenomen op vakantie en heb je nog tips? Deel ze hieronder.

7 reacties

Zelf maak ik ook altijd even contact met de dierenarts ter plaatse. Dan weet ik welke mogelijke lokale problemen er zijn en heb ik een noodnummer (voor buiten de normale contacturen). Ik zorg dat het visitekaartje van die dierenarts in het dierenpaspoort ligt. Dit dierenpaspoort ligt standaard in het dashboard vakje van de auto.

Dat is slim, Floor! Zo heb je altijd de nodige gegevens bij de hand en ken je de dierenarts al een beetje 🙂

e hond ook altijd mee! idd water in de auto zodat je onder het rijden dit kunt geven,
wij blinderen altijd de kant waar de hond ligt de ramen met een doek of scherm
de hond kan niet uit de zon gaan liggen als hij in de gordel zit ! en het word dan erg warm.

Goedendag
Ik heb een lieve schat chocolade Labrador en hij gaat met ons naar Denemarken lange reis maar gezellig met de hond hij heeft alle vaccinaties gehad ik vind zonder hond op vakantie is geen leuke vakantie .
MvG

Onze honden gaan mee. Altijd een 1,5 liter fles water mocht je in de file komen te staan en er is geen water binnen bereik. Zelf een tekentang meenemen. En wij hebben een noodhamer in de auto. Mocht iemand op onze auto inrijden en ik kan door schade de klep deur niet open krijgen of als iemand zijn/haar hond achterlaat in een snikhete auto dan kan ik helpen. Een autoruit krijg je niet nl zomaar stuk. Voorzie de halsband van een naam en telefoonnummer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.