Declareren, tot wanneer kan het?

declareren zorgverlener

Kom jij wel eens moe thuis na een lange werkdag? Je hebt net de kinderen opgehaald bij de opvang en ondertussen nagedacht over de maaltijd die je nog moet bereiden. Terwijl je bepakt en bezakt de kinderen naar binnen brengt, heb je nog net een hand vrij om de post uit de brievenbus te halen. Dan valt je oog op een envelop. De rekening van de zorgverlener die je maanden geleden bezocht hebt. Krijg je deze rekening nog wel vergoed? Hij is van vorig jaar.

Declareren zorgrekening

Gelukkig heb je nog even de tijd om deze rekening bij jouw zorgverzekeraar te declareren. Volgens de wet moet dit uiterlijk binnen 36 maanden na de datum van behandeling. Dien je de rekening later in, dan heb je geen recht meer op vergoeding. Maar natuurlijk is het beter om dit meteen te regelen, dan weet je zeker dat je op tijd bent.

Vergeten!

Het kan natuurlijk ook voorkomen dat je vergeten bent om een rekening van vorig jaar te declareren. Dat is best begrijpelijk, jij hebt het druk genoeg met je kinderen, werk en sociale leven. Ook in dit geval mag je de rekening declareren als dit binnen 36 maanden na de datum van de behandeling valt.

Heb je een andere zorgverzekeraar?

Ben jij overgestapt naar een andere zorgverzekeraar en heb je nog een rekening van vorig jaar? Dan moet je deze rekening indienen bij je vorige zorgverzekeraar. Ook hier gelden dezelfde regels. Het kan wel zijn dat de manier waarop je de rekening indient nu anders is.

Heb jij nog rekeningen?

Heb jij tijdens het opruimen wel eens oude rekeningen van zorgverleners gevonden die je nooit ingediend hebt? Bijvoorbeeld van de lenzen die je twee jaar geleden aangeschaft hebt. Vertel ons wat je ermee gedaan hebt.