Wat te doen met je ongebruikte fysio-behandelingen?

ongebruikte fysio-behandelingen

Had jij vorig jaar een aanvullende verzekering voor bijvoorbeeld fysiotherapie, maar heb je er niets van gebruikt? Weg vergoedingen! Hoe geweldig zou het zijn als je je ongebruikte vergoedingen mag meenemen naar volgend jaar? Net zoals bij je telefoonabonnement. Het beltegoed dat je niet hebt opgemaakt, neem je mee naar de volgende maand.

Ongebruikte behandelingen mee naar het nieuwe jaar

Stel, je hebt een basisverzekering en een aanvullende verzekering. Binnen deze aanvullende verzekering heb je recht op 9 fysiotherapie behandelingen, maar omdat je niet veel klachten hebt, houd je aan het eind het jaar 3 behandelingen over. Dan zou het toch geweldig zijn als je de 3 niet gebruikte behandelingen mee kunt nemen naar het volgende jaar? Of bijvoorbeeld een vergoeding van alternatieve geneesmiddelen of tandartskosten die je in een jaar niet helemaal op hebt gemaakt.

Is dit al mogelijk?

Je ongebruikte vergoedingen van je zorgverzekering meenemen naar het nieuwe jaar bestaat nog niet. Vanuit de basisverzekering is dit ook niet mogelijk. De inhoud wordt bepaald door de overheid. Maar zorgverzekeraars hebben wel de vrijheid in de aanvullende verzekeringen. OHRA onderzoekt ook nieuwe ideeën. Zo bekijken wij nu de mogelijkheden om ongebruikte vergoedingen mee te nemen naar een volgend jaar.

Wat vind jij van het idee om vergoedingen mee te nemen? Beantwoord dan deze drie vragen of deel jouw reactie op dit artikel.