3 situaties met koters waarin een aanvullende verzekering handig is!

aanvullende verzekering zwangerschap

Poe, het was een hele klus maar: de kinderen liggen in bed. Een gezin hebben en tijd voor jezelf is een combinatie die niet altijd even goed samengaat. Maar nu de kinderen slapen kun je eindelijk je Facebook weer eens checken en even shoppen op het internet. Maar dan zie je ineens advertenties over zorgverzekeringen. ‘Zucht, helemaal vergeten. Wil ik een aanvullende verzekering in 2017 of niet?’

Wij kunnen ons voorstellen dat je online liever een nieuw paar schoenen bestelt, dan uitzoeken of je je aanvullend wilt laten verzekeren in 2017. Daarom hebben wij voor jou 3 situaties met kinderen uitgelicht waarin een aanvullende verzekering handig is. Scheelt jou ‘gegoogle’ ;).

1: Je kind krijgt een beugel

Ze ligt nu heerlijk zonder beugel te slapen, maar de tandarts heeft gewaarschuwd dat een beugel in de toekomst onvermijdelijk is. Veel mensen denken dat een beugel via de tandartsverzekering vergoed wordt. Dat klinkt misschien logisch, maar dit klopt niet! Wanneer je kind een beugel nodig heeft, dan wordt dit vanuit de aanvullende verzekering vergoed. Wanneer je deze niet hebt, kunnen de kosten tot in de duizenden euro’s oplopen.

2: Cursussen voor je zwangerschap

Ben je zwanger? Dan is het goed om te weten dat de basisverzekering niet alle kosten dekt. Wil je bijvoorbeeld voor je bevalling een cursus borstvoeding volgen bij een lactatiedeskundige? Dit wordt alleen vanuit je aanvullende verzekering vergoed. Goed om hier op tijd bij stil te staan en je zorgverzekering naar jouw wensen aan te passen.

3: Je hebt fysiotherapie nodig

“Mam, wil je mij naar bed brengen?” Het dragen van je kind is natuurlijk fijn, maar je kunt er wel rugklachten van krijgen. Wanneer je rugklachten hebt, wil je een fysiotherapeut bezoeken. Ook hier is een aanvullende verzekering verstandig. Fysiotherapie wordt namelijk zelden vanuit de basisvergoeding vergoed.

Wel of geen aanvullende verzekering? Dit hangt af van je situatie

Je kunt de toekomst helaas nooit voorspellen, maar het is goed om alvast in kaart te brengen welke zorg je verwacht. Zo kun je bepalen of je een aanvullende verzekering in 2017 nodig hebt. Weet jij al wat je doet? Laat je reactie hieronder achter.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.