Vakantieplannen? Laat thuis alles goed achter

Tips voor een zorgeloze vakantie

Het is weer de periode van de vrije dagen en vakanties. Lekker! Ga je een lang weekend weg of 3 weken op reis? Pak dan niet alleen je koffer in, maar laat je huis ook goed achter. Dan is thuiskomen straks alleen maar leuker.

Deze 5 tips vergroten je thuiskomenpret

1. Oogje in het zeil
Vertel een goede buurman of buurvrouw dat je op vakantie gaat. Hij of zij kan dan een oogje in het zeil houden. Maar let op: post niet op Twitter of Facebook dat je weg bent. Dat lezen misschien ook mensen aan wie je het liever niet zou vertellen.

2. Geef je huis een bewoonde indruk
Een auto op de oprit, een bloemetje en koffiekopjes op tafel en laat iemand af en toe de brievenbus legen. Zo hoeft niemand door te hebben dat je eigenlijk niet thuis bent. Ook handig: sluit een paar lampen aan op een lichtschakelaar. Daarmee gaan je lampen op wisselende tijdstippen aan en uit.

3. Maak het boeven niet te makkelijk
Inbrekers zijn creatiever dan je denkt. Probeer het ze zo lastig mogelijk te maken. Laat dus geen ladders, vuilcontainers en tuinstoelen rondslingeren die ze als opstapje kunnen gebruiken. En verstop geen sleutel onder een bloempot of deurmat, want dat is niet erg origineel…

4. Leg al je sieraden vast
Als het toch misgaat en er wordt bij je ingebroken, dan is de kans groot dat je sieraden worden meegenomen. Verschrikkelijk natuurlijk, dus het is slim om je goed voor te bereiden. De politie heeft een handige site waarop je je sieraden kunt beschrijven en vastleggen. Handig voor de opsporing, en een goed bewijs voor je verzekering.

5. Download onze app
Er kan natuurlijk op vakantie ook iets vervelends gebeuren. Je koffer is opeens weg. Of je krijgt een vreemde allergische reactie en wilt naar een dokter. Met de OHRA App zijn we altijd dichtbij. Je kunt opzoeken hoe je verzekerd bent, een rekening declareren of direct bellen met onze hulpdienst. Probleem. Opgelost. Vakantie!

Heb je zelf nog andere tips waarmee je een domper na je vakantie kan voorkomen? Deel ze hier!

4 reacties

Leuke tips! Ik denk dat het echt effectief is om te tonen dat er iemand in het huis woont. Ik ga naar een ander land verhuizen en ik wil niet mijn huis verkopen, maar ik moet iets ermee doen om dat veilig achter te laten. Ik denk dat als ik zo’n indruk wil maken verhuur ik liever mijn huis! http://www.areawonen.nl/

Wij vertrouwen onze buren en die komen dan in de vakantie af en toe binnen ‘voor wat reuring’. Volgens mij helpt dat tegen ‘oplettende inbrekers’. De buren doen ook af en toe een extra lampje uit (of aan) en bergen ook de post (zichtbaar in de gang) weg.
Nog een tip: een goeie tip is geld waard (stuur maar wat op).

Onze buurman zet altijd zojn auto op ons garagepad als woj op vakantie zijn. Wij doen dat ook bij hun.

Dat is slim, Jan. Zo lijkt het alsof er toch iemand thuis is. Bedankt voor je tip 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.