Welly. Minder stress, meer veerkracht

De maatschappij wordt drukker, sneller en veeleisender. Dat maakt het een uitdaging om mentaal en fysiek veerkrachtig en fit te blijven. En om druk en stress niet te hoog te laten oplopen. Gelukkig kun jij via jouw collectieve zorgverzekering gebruik maken van de unieke Welly app. Een well-being app ter waarde van € 75,- met een 6 maands traject. Inclusief: coaching, persoonlijke scan en persoonlijke programma’s gericht op Body, Mind en Food. Een totaal aanpak dus. Handig als je flinke stappen in je vitaliteit wilt maken. Maar ook als je over het algemeen OK in je vel zit. Omdat er altijd verbeterstappen mogelijk zijn. Goed, beter, bést in je vel noemen wij dat. 

Wat is Welly?

Welly is een unieke app met een persoonlijk trainings- en coachingsprogramma. Afgestemd op jouw persoonlijke situatie. Je werkt eenvoudig en laagdrempelig aan je eigen vitaliteit. Met focus op preventie en het vroeg signaleren van eventuele gezondheidsrisico’s. Welly biedt een complete aanpak met aandacht voor ‘Body, Mind & Food’. Je volgt een persoonlijk programma en krijgt een persoonlijke coach die klaarstaat om al je vragen te beantwoorden. Met maximaal 14 minuten trainen per dag zit je lekker in je vel en haal je het optimale uit het leven. Zo wordt werken aan je eigen vitaliteit vanzelf onderdeel van je dagelijkse patroon. Privé én op het werk. Is je partner ook bij OHRA verzekerd via jouw collectieve verzekering? Dan kan hij of zij ook gratis gebruik maken van Welly.

 • Focus op Body, Mind & Food

  Body 
  Bewegen is gezond. We weten het allemaal. Maar wat Welly wél weet en jij misschien niet is dat de grootste win te behalen is met doodgewoon bewegen in het dagelijks leven. Welly stimuleert dit op een laagdrempelige manier en maakt het een gewoonte. Maar bewegen draait ook om óntspannen. Minstens zo belangrijk. Welly weet dit als geen ander en biedt korte work-outs met verschillende intensiteit (VIT), korte stressrelease-, yoga- en mobiliteitstrainingen. Voor een goede lichaamshouding en het verminderen van pijn, stijfheid en andere klachten. 

  Mind 
  Hoe ga jij om met vervelende gedachten, gevoelens, (lichamelijke) ervaringen en stress? Hoe flexibeler je bent, hoe makkelijker je omgaat met vervelende ervaringen. Welly helpt je hierbij. Zodat je grip krijgt op spanning en stress en de dag vol energie ingaat. 
   
  Food 
  Goede en gevarieerde voeding is de basis van een gezonde levensstijl. Zowel voor op lichamelijk als op mentaal gebied. De combinatie en variatie van verschillende voedingsstoffen die je binnenkrijgt is minstens zo belangrijk. Met Welly neem jij je voedingspatroon onder de loep . Met aandacht voor alle bouwstenen: koolhydraten, eiwitten, gezonde vetten, suiker en vitamines en mineralen. Zo creëer je een structureel gezond eetpatroon. Met aandacht voor jouw relatie met voeding.  

 • Hoe werkt Welly? 

  Heel eenvoudig: 

  • Meld je online aan bij Welly. Je ontvangt de downloadgegevens voor de app en een uitnodiging voor de online Welly well-being Scan. 
  • Met de uitslag van de scan wordt jouw persoonlijke gezondheidsprofiel opgesteld en een bijbehorend persoonlijk trainingsprogramma. Mét een persoonlijke coach aan wie je via de chat al je vragen kunt stellen. 
  • Na 3 maanden krijg je opnieuw een uitnodiging voor de online Welly Well-being Scan. Je krijgt inzicht in je voortgang en een nieuw trainingsprogramma. Gebaseerd op je nieuwe persoonlijke situatie. 

Óók toegevoegde waarde als je OK in je vel zit!

Werken aan je vitaliteit loont. Altijd. Dat je vitaliteitswinst kunt behalen valt als je niet zo lekker in je vel zit (rood of oranje noemen we dat), hoeft eigenlijk geen uitleg. Maar het óók loont om aan je vitaliteit te werken als je overwegend wel goed in je vel zit, als je ‘groen’ bent. We laten het zien aan de hand van Welly Well-being app. Want velen gingen je voor!. Zij deden de Welly wellbeing scan en volgden het Welly programma. Kijk wat het hen heeft opgeleverd.

 • Goed, beter, bést in je vel

  Bij veel deelnemers die in de well-being scan overall ‘groen’ scoren, blijken toch punten te zijn waar stappen gezet kunnen worden: 

  • 65% scoort rond ‘Psychologische flexibiliteit’ (het bewust en met aandacht omgaan met situaties, gedachten en gevoelens zodat je betekenisvolle keuzes kunt maken) een stuk minder dan zij zelf hadden verwacht. Ze vinden het lastig om ‘in het hier en nu’ te leven, gaan vaak mee in de waan van de dag. Zo kunnen ze ook op rustige momenten niet écht ontspannen. Gedachten gaan alle kanten op. Monkey mind wordt dit wel genoemd.

  • 75% scoort aanzienlijk minder op het onderdeel ‘Ontspanning’. Het lukt hen onvoldoende om regelmatig de broodnodige even dat rustmomentje te vinden.  

  • 45% scoort aanzienlijk minder op het onderdeel ‘Voeding’. Niet alleen over het innemen van voeding (hoeveel en hoe vaak), maar ook over de kennis over voeding (wat is nu wel en niet gezond en waarom?). 

  • 20% heeft een verhoogde ademfrequentie. Een belangrijke indicator voor (toenemende) stress. 

  •  25% ervaart gezondheidsproblemen. Vaak hebben ze er meer last van dan ze in eerste instantie denken. Zoals die ‘zware schouders’ door een verkeerde werkhouding waar ze, nu ze erover nadenken, eigenlijk toch wel last van hebben. Bij het sporten, autorijden, ontspannen.

  Het werkt!

  • Na 3 maanden ervaart 75% een verhoogde psychologisch flexibiliteit  
  • 70% scoort aanzienlijk beter als het gaat om ontspanning 
  • 30% ervaart na 6 weken minder fysieke klachten 
  • 80% ervaart een gedragsverandering voor lange tijd. Een lifestyle verandering

  Doe de Welly well-being scan en zie wat jouw verbeterpunten zijn. En ga direct aan de slag met jouw persoonlijke oefenprogramma en coach. 

Meedoen?

Meedoen is heel eenvoudig. Je meldt je in 3 stappen aan en kunt direct aan de slag: 

 1. Meld je online aan bij Welly
 2. Geef je naam, e-mailadres en telefoonnummer door. En dat je collectief verzekerd bent bij OHRA
 3. Je krijgt direct toegang tot de Welly app kunt gelijk aan de slag met een trainingsprogramma voor de eerste week. Ook krijg je een uitnodiging voor de online scan waarmee je programma nog persoonlijker wordt. Met de Welly app heb je altijd je coach binnen handbereik en is jouw persoonlijke programma 24/7 voor jou beschikbaar. Wat er in de toekomst ook op je afkomt, met Welly ben je er klaar voor! 

Je privacy staat voorop 
Natuurlijk is je privacy volledig gewaarborgd. Jij bent de enige die inzicht heeft in jouw persoonlijke gezondheidsprofiel, je trainingsprogramma en je vorderingen.