Zorgeloos slenteren tijdens je stedentrip

Of je nu met de auto of het vliegtuig gaat, met een vriend of gezin, je kunt je kunt je doorlopende reisverzekering aanpassen aan je stedentrip. Heb je een leuke stedentrip gepland? Goed verzekerd zijn in een nieuwe stad is wel zo relaxed. Liever rustig rondkijken dan krampachtig je tas in de gaten houden, toch? Wil je niet teveel betalen voor je verzekering en toch helemaal voorbereid zijn op onverwachtse kosten van diefstal of ongelukjes, check dan je reisverzekering op deze drie punten.

Match je reisverzekering

Of je nou gaat met eigen auto of met het vliegtuig. Met een vriend(in) of met je gezin. Je kunt je doorlopende reisverzekering aanpassen aan al je stedentrips.

Ik ga op reis en ik neem mee…
Met wie je reist kan invloed hebben op de hoogte van je premie. Woon je bijvoorbeeld samen of heb je een gezin? Dan is het vaak voordeliger om samen één doorlopende reisverzekering af te sluiten. Ook al ga je niet samen op reis, je bent ook los van elkaar prima verzekerd. Check hierbij wel de hoogte van je bagagevergoeding. Als je allebei waardevolle apparatuur meeneemt is het misschien handiger om een eigen verzekering af te sluiten.

Wordt het Rome of New York?

Voor een korte stedentrip blijf je vaak binnen de Europese grenzen. Aan Europadekking heb je dan genoeg. En onder Europadekking vallen de Canarische Eilanden, de Azoren, Madeira en de Noord-Afrikaanse landen aan de Middellandse Zee. In Nederland ben je met een doorlopende reisverzekering trouwens ook verzekerd vanaf één overnachting. Met New York of Dubai als bestemming heb je natuurlijk wel werelddekking nodig. Kijk of je bij je verzekeraar zelf het dekkingsgebied van je doorlopende reisverzekering kan aanpassen.

Welke extra’s heb je echt nodig?
Je kunt je reisverzekering zien als een aanvulling op je zorg-, auto-, aansprakelijkheids- en inboedelverzekering. Zo zijn je spullen (bagage) ook verzekerd als je buiten je huis bent. En zak je per ongeluk door het hotelbed? Dan vergoedt de verzekeraar de schade aan je vakantieverblijf. Maar heb je nou echt je wintersportdekking nodig in Barcelona?

Kun jij iets besparen?

Kijk daarom eens of de dekking van je reisverzekering past bij jouw weekendje weg. Wie weet kun je besparen op je premie. Zo houd je extra geld over voor tijdens je stedentrip!