Alles en iedereen goed verzekerd de weg op

De kinderen gaan weer naar school en jij bent weer aan het werk. Dat betekent rennen, haasten en veel onderweg. Als gitaarleraar ben je dol op alles wat met muziek te maken heeft. Als je de kinderen naar hun sportles brengt, klinken de mooiste klanken dan ook uit de speakers van de auto. Jouw passie voor muziek is overgeslagen naar je kinderen. Zij spelen filmpje voor filmpje af op de tablet die in de auto ligt. Het is één grote chaotische, maar gezellige boel! Natuurlijk let je goed op, maar de laaghangende zon schijnt recht in je ogen. Hierdoor zie je met moeite, maar gelukkig net op tijd, dat het stoplicht op rood springt. De auto achter je zag het net te laat. Hij knalt met grote snelheid bovenop je!

Je bent even verward. Je kijkt snel hoe het met je kinderen gaat. Wat een opluchting! Alles is goed met ze. De tablet ligt wel in duizend stukjes. Zodra je wilt opstaan merk je dat je geen gevoel meer hebt in je rechterhand. Je ziet je carrière als gitaarleraar in rook opgaan.

Wat nu?

Stel dat je door het ongeluk de functies in je hand verliest en je beroep niet meer volledig kan uitoefenen. Hoe zit het dan met je inkomen? De basisdekking van je autoverzekering vergoedt dit niet. De extra dekking schade inzittenden kan je wel helpen. Deze vergoedt onder andere het verlies van inkomen. Is dat even een zorg minder

Wat heb je verder aan de schade inzittendenverzekering?

Naast een vergoeding bij schade aan jezelf, je gezin, andere kinderen of meerijders, krijg je met deze dekking ook een bedrag voor kapotte spullen. Zoals je tablet die door het ongeval in duizend stukjes ging. Oja, het gaat dan wel om spullen die van jezelf of van je passagiers zijn. Het verzekerde bedrag van de schade inzittendenverzekering is bij OHRA maximaal € 1.000.000,-.

is dit niet hetzelfde als de ongevallen inzittendenverzekering?

Nee, dit is echt een andere dekking. Een ongevallen inzittendenverzekering keert alleen uit bij blijvende invaliditeit en overlijden en heeft een standaard bedrag. Dat zou bij dit ongeval niet genoeg zijn. Bij de schade inzittendenverzekering krijg je de echte schade betaald. Schade aan kleding, bagage, huishoudelijke hulp en medische kosten horen daar bijvoorbeeld ook bij. Dat is toch wel een groot verschil met de ongevallen inzittendenverzekering.
Zo ga je ècht goed verzekerd de weg op!