Je trouwe viervoeter wel of niet verzekeren?

Een huisdierenverzekering. Is dat nuttig of niet? Het is nuttig als je dier ziekt wordt en onverwacht dure medische zorg nodig heeft. Dan hoef je die dure rekening niet te zelf te betalen. Het gaat er dus vooral om of je de hoge zorgkosten voor behandelingen voor je dier(en) zelf kunt betalen.

Waarom een huisdierenverzekering?

Voor de meeste honden en katten is een jaarlijks bezoek aan de dierenarts voldoende. Die kosten zijn nog wel te overzien. Maar hoe zit het met onverwachte kosten? Bijvoorbeeld door een ongeluk of door een ziekte? Dat kunnen hoge kostenposten zijn. Wij zien iedere dag rekeningen voorbij komen van honderden tot zelfs een paar duizend euro. Gelukkig hoef je de kosten voor medische zorg met een huisdierenverzekering niet altijd zelf te betalen. Moet je huisdier onverwachts een dure operatie ondergaan. Dan is het een prettig idee dat je niet hoeft te wachten met een behandeling totdat je voldoende hebt gespaard.

Wat kost de verzekering?

Voor katten begint de premie vaak rond de € 12,- per maand. De premie voor een hond is ongeveer € 20,- euro per maand. Hoe ouder je hond of kat is, hoe hoger de premie is.

De premie is afhankelijk van:

  • het ras
  • de leeftijd
  • het gewicht van je huisdier

Wat is een goed moment om je viervoeter te verzekeren?

Verzeker je huisdier zo jong mogelijk. Zo voorkom je dat bepaalde klachten niet meer verzekerd worden. Een verzekeraar kijkt namelijk altijd naar de medische geschiedenis. En bestaande klachten en aandoeningen worden niet meeverzekerd.

Wat is verzekerd met een huisdierenverzekering?

Algemene zorg verzeker je met onze ziektekostenverzekering. Je kunt er ook specifieke behandelingen bij verzekeren. Zoals sterilisatie en castratie, vaccinaties en gebitsbehandelingen, fysiotherapie of gedragstherapie en bijvoorbeeld chemotherapie. Houd rekening met een eigen bijdrage per behandeling. Dit is het deel van de rekening dat je zelf moet betalen. Kijk voordat je een verzekering afsluit goed wat er wel of niet wordt vergoed.

Je zult voor jezelf moeten bepalen of jij een verzekering voor je hond of kat handig vindt of niet. Ben je in staat om onverwachte kosten zelf te betalen, of stuur je de rekening liever naar je verzekeraar? Voor hoeveel zekerheid kies jij?