Heb jij je huis al puppyproof gemaakt?

Een lieve kleine puppy om voor te zorgen en al je liefde te geven, wie wil dat nou niet? Meestal ben je al verkocht bij de eerste keer kijken. Maak je huis puppyproof voordat hij komt

Welkom thuis!

Je telt de dagen af tot je jouw puppy eindelijk mee naar huis kan nemen. Voor zo’n kleintje begint op dat moment een heel groot avontuur. Een nieuwe omgeving, andere geuren, geen mama of broertjes en zusjes om zich heen. Gelukkig kan jij ervoor zorgen dat hij zich snel thuis voelt. Neem bijvoorbeeld een stukje stof uit het nestje mee. Zo ruikt jouw nieuwe maatje nog zijn vertrouwde omgeving. Een puppy slaapt erg veel. Bied hem daarom een rustige en vertrouwde slaapplaats door middel van een bench of mand.

Check, check en dubbelcheck

Wat zou jij doen als je in een nieuwe omgeving bent? Alles ontdekken en natuurlijk proberen wat wel en niet kan. Probeer je in te leven in een puppy. Alles is nieuw en hij ziet overal een uitdaging en avontuur in. De vloer is net een ijsbaan en de plant ziet eruit als een heerlijk tussendoortje. Ook de trap in de gang lijkt een uitdaging. Wat is daarboven toch? Een traphekje kan voorkomen dat jouw puppy naar boven gaat en niet meer naar beneden durft of valt.

Het ziet er schattig uit, puppy’s die onstabiel lopen of glijden op een gladde vloer. Heb jij thuis een gladde vloer? Dan kan je tijdelijk vloerkleden neerleggen. Zo leert je puppy goed lopen en krijgt hij minder snel klachten aan zijn heupen.

Planten lijken onschuldig en zien er gezellig uit. Zo trekt een plant ook alle aandacht van jouw puppy. Al snel likt of kauwt jouw puppy overal aan. Dat geldt ook voor die mooie plant. Controleer daarom altijd of de plant niet giftig is voor honden. Eet hij per ongeluk toch van een giftige plant en wordt hij daar ziek van? Dan ben je met een verzekering gedekt tegen deze onverwachte kosten.

Verwacht jij meerdere puppy's?

Het opvoeden van een puppy vraagt veel tijd en aandacht. Laat staan wanneer je een nestje met puppy’s krijgt. Dan heb je een stuk meer deugnieten waar je op moet letten. Ongelukjes kan je nooit helemaal voorkomen. Het krantzindelijk maken kan wel helpen bij het voorkomen van vervelende ongelukjes op jouw mooie Perzisch tapijt of vloerbedekking.

Alles gecheckt? Laat dat eigenwijze nieuwe vriendje dan maar snel komen!