Allrisk autoverzekering niet alleen voor nieuwe auto’s

De allrisk autoverzekering is de meest complete autoverzekering die je kunt kiezen. Andere namen voor deze verzekering zijn ook wel WA Casco of Volledig Casco. Deze autoverzekering is niet alleen interessant als je een nieuwe auto hebt. Ook voor jonge tweedehands auto’s (tot vijf jaar oud), kan een All risk autoverzekering een goede keuze zijn. Bekijk hieronder maar eens de dekkingen.

Vergoeding van schade die jij zelf hebt veroorzaakt

Hét verschil met de WA plus autoverzekering is dat de allrisk autoverzekering ook jouw schade vergoedt die je zelf hebt veroorzaakt. Je kunt hierbij denken aan de schade aan jouw auto bij een aanrijding, als je auto in het water terechtkomt of als je auto wordt beschadigd door vandalisme.
Maar let op: je krijgt niet automatisch de nieuwwaarde of aanschafwaarde vergoed als je auto total loss is. Hiervoor moet je je aanvullend verzekeren. Dat kan bij OHRA met het Aanvullend Pakket.

Hulp in het buitenland

Met de allrisk autoverzekering van OHRA kun je ook rekenen op hulp in het buitenland als je auto een mechanische of elektronische storing heeft. Deze service geldt overigens alleen in de landen die op je groene kaart staan. Controleer daarom altijd je verzekeringspapieren voordat je op reis gaat en neem ze ook mee.

Extra dekkingen voor extra vergoedingen

Wil je meer zekerheid? Dan kun je bij OHRA je allrisk autoverzekering uitbreiden met vijf extra dekkingen. Bijvoorbeeld voor een nieuwwaarderegeling, vergoeding bij letschade van inzittenden, of rechtsbijstand. Zo kun je bij ons zelf je autoverzekering samenstellen. Je kunt ook je bestaande verzekering aanpassen. Dit regel je eenvoudig zelf via onze website of met de OHRA App.