Je beleggingsverzekering omzetten

Wat gebeurt er als je tussentijds de verzekering omzet naar een alternatief product? Wanneer je een lijfrenteverzekering of een kapitaalverzekering eigen woning hebt, heb je de mogelijkheid de opgebouwde waarde in je beleggingsverzekering om te zetten naar een bankspaarproduct van OHRA Bank. Hieraan zijn distributiekosten verbonden.

Garantieregeling

Heb je een garantieregeling? Houd je er dan rekening mee dat de garantieregeling vervalt bij het omzetten naar een alternatief product.

Wat zijn mijn alternatieven?

Alternatieve producten hebben andere productkenmerken en productvoorwaarden. Ook zijn er altijd distributiekosten verbonden aan het afsluiten van een nieuw product. Of het beter, goedkoper of verstandig is om de bestaande beleggingsverzekering aan te passen of om te zetten naar een bankspaarproduct verschilt per klant. De waarde op het moment van beëindiging van je verzekering kan anders zijn dan in een eerdere opgave. Neem contact op met een van onze medewerkers voor de mogelijkheden.

Kan ik kosteloos mijn beleggingsverzekering omzetten?

Je kunt je beleggingsverzekering bij OHRA zonder kosten omzetten. Wij rekenen geen aan- en verkoopkosten voor je beleggingen. Wanneer je je beleggingsverzekering omzet naar een nieuw product bij OHRA, dan zijn er wel distributiekosten verbonden aan het nieuwe product. Kijk op www.ohra.nl/lijfrente voor onze mogelijkheden en de bijbehorende kosten die in rekening worden gebracht.

Wat gebeurt er met mijn tegemoetkoming als ik mijn beleggingsverzekering omzet?

De tegemoetkoming die wij al aan je beleggingsverzekering hebben toegevoegd, hoef je nooit terug te betalen. Als je je beleggingsverzekering omzet naar een alternatief product heb je geen recht meer op de toekomstige tegemoetkoming.

Wilt je je verzekering omzetten?

Het is belangrijk om je goed te laten informeren als je tussentijds de verzekering wilt omzetten. Neem contact op met een van onze medewerkers voor de mogelijkheden.

Wil je een verandering doorgeven?

Wil je een verandering doorgeven voor het omzetten van de verzekering? Kies dan het product dat je hebt afgesloten. Gebruik vervolgens het digitale formulier stopzetten lijfrenteverzekering of stopzetten spaarverzekering.