Je inleg verlagen of stopzetten

Je kunt je inleg verlagen of stopzetten.

Je premie stopzetten

Het stopzetten van je inleg noemen wij ook wel premievrij maken. Het premievrij maken van een beleggingsverzekering is veelal ongunstig voor de opbouw van je vermogen. De beleggingsverzekering blijft dan doorlopen en er worden nog steeds kosten in rekening gebracht voor het beheer van je beleggingsverzekering. Dit geldt alleen als je een Universal Life product hebt.

Als je een risicoverzekering hebt dan wordt de premie hiervoor betaald door een deel van je beleggingen te verkopen. Hierdoor kan de beleggingsverzekering voor de einddatum leeglopen. Dit noemen wij het inteereffect. Als de verzekering geen waarde meer heeft, wordt de verzekering automatisch beëindigd.

Garantieregeling

Heb je een garantieregeling? Houd er dan rekening mee dat bij het verlagen of stopzetten van je inleg je (voorbeeld-)garantiekapitaal lager kan uitvallen of geheel vervalt.

Wil je je inleg aanpassen?

Het is belangrijk om je goed te laten informeren als je tussentijds je inleg wilt aanpassen. Neem contact op met een van onze medewerkers voor de mogelijkheden.

Wil je een verandering doorgeven?

Wil je je wijzigen? Gebruik dan het digitale formulier premie wijzigen.