Je beleggingsverzekering beëindigen

Een beleggingsverzekering is een contract met een bepaalde looptijd. Het is mogelijk dit contract tussentijds te beëindigen.

Gevolgen van beëindigen beleggingsverzekering

Houd je er rekening mee dat het tussentijds beëindigen fiscale gevolgen kan hebben. Laat je daarom altijd goed informeren welke voor- en nadelen bij een beëindiging van je beleggingsverzekering van toepassing zijn. 

Wat als je voor de einddatum stopt met de verzekering?

Het eerder beëindigen van je beleggingsverzekering noemen wij afkopen. Daarmee heb je recht op een afkoopwaarde. Het afkopen van je beleggingsverzekering kan een financieel nadeel opleveren door de fiscale gevolgen.

Verzekering verbonden met hypotheeklening beëindigen?

Heb je je beleggingsverzekering afgesloten in combinatie met een hypotheek? Dan is je verzekering verpand aan een pandhouder. Om wijzigingen in de verzekering door te voeren heb je toestemming nodig van de pandhouder. Deze bepaalt of de wijziging kan worden doorgevoerd. De pandhouder kan hiervoor kosten in rekening brengen.

Wil je je verzekering beëindigen?

Het is belangrijk om je goed te laten informeren als je tussentijds de verzekering wilt beëindigen. Neem contact op met een van onze medewerkers voor de mogelijkheden.

Wil je een verandering doorgeven?

Wil je een verandering doorgeven voor je verzekering? Kies dan het product dat je hebt afgesloten. Gebruik vervolgens het digitale formulier stopzetten lijfrenteverzekering of stopzetten spaarverzekering. 

Let op: alle personen die de verzekering hebben afgesloten moeten de brief ondertekenen. Zet ook je polisnummer erbij.