Tussentijds je risicoverzekering aanpassen

Heb je een of meer risicoverzekeringen meeverzekerd? Bijvoorbeeld een uitkering bij overlijden of een vrijstelling van premiebetaling bij arbeidsongeschiktheid? Dan kun je deze aanpassen.

Aanpassingen risicoverzekeringen

Je kunt ervoor kiezen om:

  • een risicoverzekering stop te zetten
  • de bestaande risicoverzekering te verlagen
  • de bestaande risicoverzekering uit de beleggingsverzekering te halen en een losse overlijdensrisicoverzekering af te sluiten.

Stopt of verlaag je een risicoverzekering of haal je deze uit je beleggingsverzekering en je inleg blijft gelijk? Dan gebruik je een groter deel van de inleg voor het opbouwen van waarde.

Heb je je beleggingsverzekering afgesloten in combinatie met een hypotheek? Dan is je verzekering vaak verpand aan een pandhouder. Dat is de schuldeiser die de hypothecaire geldlening aan jou heeft verstrekt. Door het pandrecht heeft de pandhouder extra zekerheid. Om wijzigingen in de verzekering door te voeren heb je toestemming nodig van de pandhouder. Deze bepaalt of de wijziging kan worden doorgevoerd.

Gezondheidsverklaring

Je hoeft geen gezondheidsverklaring in te vullen als je:

  • de bestaande risicoverzekering stopzet
  • de bestaande risicoverzekering verlaagt
  • de bestaande risicoverzekering uit je beleggingsverzekering haalt

Wij bieden je de mogelijkheid om zonder gezondheidsverklaring het bestaande risico in de huidige verzekering om te zetten naar een losse overlijdensrisicoverzekering. Als het risico wordt verhoogd, dan vragen wij je wel om een gezondheidsverklaring in te vullen. Dit noemen wij een medische waarborg.

Wil je je risicoverzekering aanpassen?

Het is belangrijk om je goed te laten informeren als je tussentijds de risicoverzekering wilt aanpassen. Neem contact op met een van onze medewerkers voor de mogelijkheden.