Beleggen bij OHRA Bank

Beleggen bij OHRA Bank betekent volledige zelfstandigheid. Je belegt op eigen initiatief en handelt op eigen risico.

Beleggingsfondsen voor iedereen

Wij willen beleggen eenvoudiger voor je maken. Ons aanbod van beleggingsfondsen helpt daarbij. Maar wat is fondsbeleggen en welke soorten zijn er?

Welke rekening heb ik nodig?

Om bij OHRA Bank te beleggen heb je een beleggingsrekening nodig. Bijvoorbeeld de OHRA Beleggersrekening of de OHRA Pensioenrekening. Beide rekeningen zijn een combinatie van een spaarrekening en een beleggingsrekening. Deze rekeningen kan je niet meer aanvragen. Ben je een US Person? Dan kun je niet langer beleggen bij OHRA Bank. OHRA Bank heeft namelijk geen vergunning in de Verenigde Staten om de activiteiten als distributeur van beleggingsfondsen aan US Persons uit te oefenen.

Hoe kan ik beleggen?

Je stort geld op je beleggingsrekening en bepaalt zelf in welke fondsen je belegt. Maar je hoeft niet al je geld te beleggen. Over het geld dat je niet belegt, krijg je rente. Beleggingsopdrachten geef je door via OHRA Bank Online of de OHRA Bank App.

Hoe maak ik een rendementsberekening?

Bereken hoeveel vermogen je kunt opbouwen door te beleggen met de beleggingsrekening. Je kunt rekenen met drie voorbeeldportefeuilles oplopend van een laag risico (defensief) tot een hoog risico (offensief). Je bepaalt zelf of je eenmalig een bedrag inlegt of een bedrag op wilt bouwen door periodiek in te leggen.

Fondsselectiebeleid

Een keer per jaar laten wij ons assortiment beleggingsfondsen beoordelen door onafhankelijke beleggingsexperts. Zij kijken of de fondsen nog aan onze eisen voldoen.
De beleggingsfondsen moeten aan een aantal criteria voldoen om in ons assortiment opgenomen te kunnen worden. Wij kijken daarbij naar de geschiktheid en naar het rendement. Lees meer over het Fondsselectiebeleid.