Auto. WA. Verzekerd.

 • Dag en nacht hulp bij schade
 • No-claimkorting tot wel 82%
 • Eenvoudig schade melden via de OHRA App

WA-verzekering

De WA-verzekering is een Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering voor je auto. Hiermee ben jij verzekerd voor schade die je met je auto veroorzaakt aan anderen. Bijvoorbeeld als jij tegen de auto van je buurman rijdt. De WA-verzekering is wettelijk verplicht voor iedereen die een auto of motorrijtuig heeft. Sluit je geen WA-verzekering af? Dan loop je risico op een hoge boete. De WA verzekering is de meest gekozen dekking door OHRA klanten voor auto's ouder dan 14 jaar.

WA-verzekering, wat is verzekerd?

Met een WA-verzekering ben je verzekerd voor schade die je met je auto veroorzaakt aan anderen of spullen anderen. Dit kan gaan om letselschade door een aanrijding, maar ook om een deuk of kras bij een parkeerschade. Schade aan je eigen auto is niet verzekerd.

Wel verzekerd

 • Schade aan anderen
 • Schade aan spullen van anderen

Niet verzekerd

 • Schade aan je eigen auto
 • Schade aan jezelf
 • Ruitschade
 • Inbraak, diefstal en joyriding
 • Brand-, storm-, en natuurschade
 • Hulp bij het verhalen van schade

Wil je een uitgebreide samenvatting van wat wel en niet verzekerd is met de WA autoverzekering?

Bekijk de verzekeringskaart

Extra dekkingen

Wil je meer zekerheid bovenop je gekozen basisdekking? We bieden nog 4 extra dekkingen aan. Je kunt er één of meer toevoegen aan je autoverzekering. Zo stel je helemaal zelf je eigen verzekering samen.

Ongevallen Inzittenden

Je moet er niet aan denken, jij of één van je inzittenden overlijdt of raakt blijvend invalide. Wie er ook aansprakelijk is voor de schade, met deze extra dekking ben je verzekerd. OHRA betaalt een vast bedrag bij overlijden of blijvende invaliditeit. We kijken daarbij niet naar de werkelijke schade.

Meer informatie

Schade Inzittenden

Stel dat je na een ongeluk niet meer kan werken. Met de Schade Inzittenden dekking vergoedt OHRA de werkelijke schade. Dit kan bijvoorbeeld gaan om schade aan spullen of letsel van jou of een inzittende. Ook als je zelf aansprakelijk bent voor de schade heb jij als bestuurder recht op een vergoeding.

Meer informatie

Rechtsbijstand

Is schade aan je auto niet verzekerd en moet je zelf de schade proberen te verhalen? Dan kan het lastig zijn om een vergoeding te krijgen. Bijvoorbeeld als je buurman schade maakt aan jouw auto en je wilt dit verhalen op zijn verzekering. Met de extra dekking Rechtsbijstand Motorrijtuig kun je rekenen op juridische hulp van DAS Rechtsbijstand.

Meer informatie

Pechhulp Nederland

Pech met je auto? Dat is altijd vervelend. Natuurlijk wil je weer zo snel mogelijk de weg op. Met de extra dekking Pechhulp Nederland staat de OHRA Hulpdienst 24 uur per dag, 7 dagen per week voor je klaar.  We werken met verschillende pechhulpverleners in Nederland. Hierdoor krijg je zelfs in je eigen woonplaats hulp.

Meer informatie

Jij kiest zelf

Bij OHRA kun je helemaal zelf kiezen hoe je een auto verzekert. Of je nu kiest voor de laagste premie of juist extra dekkingen. Het kan allemaal. Dat noemen we verzekeren zonder Paarse Krokodillen. Ben je er nog niet helemaal uit? Geen probleem. Wij helpen je graag alle dekkingen vergelijken.

Ben je zzp'er en kocht je de auto privé? Dan heb je dezelfde keuzes, maar wel onder 3 voorwaarden. Je auto staat dus niet op naam van de zaak en je gebruikt de personenauto niet om tegen betaling goederen of personen te vervoeren. Ook mag je de auto niet als lesauto gebruiken.

WA, WA Plus of All Risk

Bekijk binnen 1 minuut wat het verschil is tussen een WA, WA plus of All Risk verzekering.