Vandalisme

Iemand heeft je auto opzettelijk beschadigd. Het zijn van die onnodige schades waar je woest om kunt worden: krassen met een scherp voorwerp, banden lek gestoken of een kapot getrapte spiegel.

Heb je onze All Risk autoverzekering, dan vergoedt de dekking Aanrijding de schade door vandalisme. Ben je niet All Risk verzekerd maar heb je wel de extra dekking Rechtsbijstand, dan kun je daar een beroep op doen als de dader bekend is. Of op je rechtsbijstandverzekering.

Bij onze All Risk autoverzekering geldt het eigen risico dat je zelf gekozen hebt. Je hebt de keus uit een eigen risico van € 0,- of € 150,- of € 300,- of € 450,-.

Als je vandalisme aan je auto ontdekt, doe dan meteen aangifte bij de politie. Misschien zijn er meerdere vernielingen geweest en heeft iemand de dader opgemerkt. Heb je aangifte gedaan, dan kan de politie onderzoeken of je auto door dezelfde dader is beschadigd. Als de dader bekend is, dan kunnen wij de schade voor je proberen te verhalen op de dader. Kan de schade niet verhaald worden op de dader, dan heeft de vergoeding van de schade gevolgen voor je no-claimkorting en/of schadevrije jaren.

Je krijgt de hele reparatie vergoed min het eigen risico. Is het reparatiebedrag hoger is dan het verschil tussen de bedragen dat je auto waard is voor en na de schade, dan is de auto total loss. Er is een formule om de waarde van je auto te bepalen: je neemt de dagwaarde van de auto vóór de schade en daar trek je de dagwaarde direct ná de schade vanaf.

  • Parkeer je auto, als het even kan, in een garage. Zet je auto liever niet op een doorgaande weg waar uitgaanspubliek op de terugweg langskomt.
  • Kun je niet binnen parkeren? Zet de auto dan op een goed verlichte plek.
  • Klap je buitenspiegels in.
Wil je meer lezen over onze autoverzekering? Ga je gang.