Pechhulp buitenland

Autopech in het buitenland.

Mechanische en/of elektronische storing aan de auto waardoor u niet meer verder kunt rijden en met autopech stil komt te staan. De autopech moet plaatsvinden in het buitenland. Op uw groene kaart staat in welke landen u verzekerd bent voor pechhulp buiten Nederland.

Pechhulp in het buitenland wordt vergoed als u een All Risk autoverzekering heeft.

De All Risk autoverzekering biedt u de volgende dekking bij autopech in het buitenland:

 • Het bergen en slepen van de auto naar de dichtstbijzijnde garage waar de schade kan worden beoordeeld en/of hersteld.
 • Wanneer de auto niet ter plekke kan worden gerepareerd, het eventuele vervoer van de auto inclusief de meegenomen aanhanger/caravan naar de dichtstbijzijnde plaats waar deze kan worden gerepareerd of naar een door u te bepalen adres in Nederland.
 • Transport van de auto, inclusief caravan of aanhanger, naar een adres in Nederland. Dit gebeurt niet als de transportkosten van de auto hoger zijn dan de dagwaarde van de auto na de schade.
 • De noodzakelijke kosten van arbeidsloon bij een (nood)reparatie langs de weg tot maximaal € 250,- per gebeurtenis.
 • Kosten van de toezending van onderdelen als deze niet op de plek zelf of op korte termijn verkrijgbaar zijn. De kosten van deze onderdelen zijn voor uw eigen rekening, net als de douaneheffingen en de kosten van de retourvracht.
 • Extra verblijfskosten tot maximaal € 75,- per persoon per dag voor maximaal tien dagen.
 • Als blijkt dat het niet mogelijk is om de auto binnen twee werkdagen zo te repareren dat u op (technisch) verantwoorde wijze terug kan keren. Dan worden de kosten vergoed van het vervoer van de beschadigde auto en/of aanhanger naar een plek in Nederland die u bepaalt. Blijken de kosten van het vervoer hoger te zijn dan de dagwaarde van de auto na het voorval, dan bestaat de vergoeding uit de kosten die nodig zijn om de auto in te voeren en te vernietigen in het buitenland. Het vervoer van de bestuurder en de passagiers met hun bagage terug naar Nederland valt ook onder de dekking. De hulporganisatie bepaalt de wijze waarop u vervoerd wordt.  
Lees meer over onze All Risk autoverzekering

U heeft geen eigen risico voor hulpverlening in het buitenland.

Wanneer er onderdelen nodig zijn om de autopech te herstellen, dan zijn de kosten van deze onderdelen voor uw eigen rekening. Net als de douaneheffingen en de kosten van de retourvracht.

Heeft u pechhulp in het buitenland nodig, neem dan telefonisch contact op met de OHRA Hulpdienst via het telefoonnummer +31 (0)26 400 23 10. Wij zijn dag en nacht bereikbaar.

 • Neemt u altijd eerst telefonisch contact op met de OHRA Hulpdienst via het telefoonnummer +31 (0)26 400 23 10 voordat u kosten gaat maken.
 • De groene kaart is in het buitenland uw verzekeringsbewijs. Houd deze daarom altijd bij de hand. U vindt uw groene kaart altijd in Mijn OHRA.
 • Laat uw groene kaart nooit achter bij een autoherstelbedrijf of een andere derde partij.
 • Lees meer over de OHRA Autoverzekering.