Letselschade

Door een ongeval of een aanrijding met je auto ontstaat letselschade bij de bestuurder of inzittende(n) in de andere auto. Of bij andere weggebruikers, zoals een fietser of een voetganger. Het gaat altijd om schade aan mensen, bijvoorbeeld botbreuken of een whiplash. De schade kan tijdelijk zijn of blijvend. En letselschade is een verzamelnaam voor alle kosten die het gevolg zijn van de fysieke of geestelijke beperking door het ongeval. Je hoort trouwens ook wel eens de term ‘personenschade’.

Onze Wettelijke Aansprakelijkheid (WA) verzekering vergoedt letselschade aan andere weggebruikers. Deze verzekering is verplicht als je een auto hebt. Je verzekert je ermee tegen de gevolgen van schade die je met je auto veroorzaakt bij anderen.

Geruststellende gedachte: je hebt geen eigen risico op de Wettelijke Aansprakelijkheid (WA) verzekering. Ook als je WA Plus of All risk verzekerd bent betaal je geen eigen risico.

Als we letselschade aan anderen moeten vergoeden heeft dat gevolgen voor je no-claimkorting en/of je schadevrije jaren. In artikel 16 van de polisvoorwaarden lees je daar meer over.

Onze Wettelijke Aansprakelijkheid (WA) verzekering vergoedt alle kosten die nodig zijn om de letselschade aan andere weggebruikers te herstellen tot een maximum van 7,5 miljoen euro per gebeurtenis.

Hier lees je meer over de dekking voor letselschade aan passagier(s) of jezelf.

  • Houd je aan de verkeersregels.
  • Drink geen alcohol als je nog moet rijden.
  • Draag autogordels, dit geldt ook voor je passagier(s).
  • Houd je aan de snelheidslimiet.
  • Als je letselschade bij andere weggebruikers veroorzaakt, meld dat dan meteen bij ons. Ook als jij en je auto zonder schade zijn gebleven.
Wil je meer weten over onze autoverzekering? Ga je gang.