Natuurschade

Dier aangereden met de auto. Dit wordt ook wel natuurschade aan uw auto genoemd.

Schade aan de auto veroorzaakt door een aanrijding met loslopende dieren, wild en vogels. Bij natuurschade aan uw auto gaat het om beschadiging van de auto als gevolg van een dier dat u heeft aangereden. Bijvoorbeeld een wild zwijn of een hert dat plotseling oversteekt en schade aan uw autoruit of motorkap veroorzaakt.

De natuurschade aan uw auto veroorzaakt door een aanrijding met loslopende dieren, wild en vogels wordt vergoed door de module brand, storm en natuur als u een WA plus of All Risk autoverzekering heeft afgesloten.

Voor de OHRA WA plus en All Risk autoverzekering geldt een standaard eigen risico van € 150,- per gebeurtenis. U kon ook kiezen voor een eigen risico van € 0,-, € 300,- of € 450,-.

Heeft u schade en bent u hiervoor verzekerd? Via de OHRA Reparatieservice lost u uw schade snel en goed op. U hoeft alleen het door u gekozen eigen risico te betalen. OHRA vergoedt de rest van het bedrag direct aan het aangesloten schadeherstelbedrijf.

Een door OHRA ingeschakelde expert zal vaststellen of de schade inderdaad is veroorzaakt door een aanrijding met wild, vogels of loslopende dieren. Als de expert heeft vastgesteld dat u een dier heeft aangereden, dan kunt u natuurschade aan uw auto claimen.

U kunt op de volgende manieren schade aan uw auto melden:

 • online of met onze app;
 • schriftelijk. Stuur een volledig ingevuld Europees Schadeformulier op naar:
  OHRA Schadeverzekeringen
  Postbus 40000
  6803 GA Arnhem 

Heeft u natuurschade aan uw auto en bent u hiervoor verzekerd? Laat de schade dan herstellen via de OHRA Reparatieservice. Wij nemen u werk én zorgen uit handen. Dankzij ons uitgebreide netwerk van schadegarantbedrijven zit er altijd een autoschadeherstelbedrijf bij u in de buurt. Andere voordelen van de OHRA Reparatieservice zijn:

 • gratis leenauto tijdens de reparatie;
 • geen rekeningen voorschieten;
 • garantie op de reparatie.

Vermeldt u zo precies mogelijk de plaats, de datum en het tijdstip van de natuurschade aan uw auto. Als het mogelijk is, maak dan foto’s van het aangereden dier op de plek waar de schade is ontstaan. Was de auto niet, totdat de expert de auto heeft gezien.

U krijgt het volledige reparatiebedrag min uw eigen risico vergoed. Wanneer het reparatiebedrag hoger is dan de waarde van uw auto, dan is de auto total loss. De waarde van de auto wordt bepaald door de dagwaarde van uw auto voor de schade te verminderen met de dagwaarde direct na de natuurschade.

 • Het claimen van natuurschade aan uw auto heeft geen gevolgen voor uw no-claimkorting.
 • Heeft u wild aangereden, belt u dan direct de politie. Ook als het dier gewond weer de natuur in loopt.
 • Wacht de komst van de politie en/of faunabeheerder af.
 • Neem het aangereden dier nooit mee, het vervoeren van beschermde dieren is een strafbaar feit.
 • Ga na of u nog verder mag rijden met de beschadiging aan uw auto die u heeft opgelopen door het aangereden dier.
 • Rijdt u na een aanrijding met een dier bijvoorbeeld tegen een boom? Dan is deze schade niet gedekt door de module brand, storm en natuur. Hiervoor heeft u een All Risk autoverzekering nodig.
 • Leest u meer over de OHRA Autoverzekering.