Inbraak

Door inbraak is je auto beschadigd en zijn er persoonlijke eigendommen verdwenen. Je telefoon, jas of tas is bijvoorbeeld gestolen. Of erger: elektronische apparatuur, zoals een autoradio of navigatiesysteem.

Als er persoonlijke eigendommen uit je auto zijn gestolen, vergoedt een inboedelverzekering de schade. Bij OHRA vergoeden we maximaal € 250,- per gebeurtenis. Je moet daarvoor dus niet bij je autoverzekering zijn.

De schade aan je auto valt wel onder de dekking van onze WA plus of Allrisk verzekering. Als je autoruit bewust is beschadigd of ingeslagen om spullen te stelen, dan valt die schade niet onder de dekking ruit maar onder de dekking diefstal.

Ook eventuele schade aan de autosloten valt onder de dekking diefstal.

Bij onze WA plus en All Risk autoverzekering heb je eigen risico. Bij het afsluiten van de verzekering kies je zelf de hoogte van je eigen risico is: € 0,- of €150,- of € 300,- of € 450,-.

Via onze reparatieservice los je je schade snel en goed op. Je hoeft dan alleen het eigen risico te betalen dat je zelf gekozen hebt. Wij vergoeden de rest direct aan het aangesloten schadeherstelbedrijf.

Eigen risico bij glasschade
Is de ruit niet meer te repareren en moet er een nieuwe in? Dan heb je een eigen risico. Tip: laat je de ruit vervangen door een van de glasherstelbedrijven waar we mee samenwerken, dan betaal je maar de helft van je eigen risico.

Natuurlijk mag je de autoruit ook laten repareren of vervangen door een ander bedrijf. In dat geval betaal je het eigen risico dat je zelf gekozen hebt.

Zijn er spullen gestolen die je had geleend of gehuurd? Dan vergoeden we die schade niet.

Als er persoonlijke eigendommen uit je auto zijn gestolen, vergoedt een inboedelverzekering de schade. De schade aan je auto valt natuurlijk wel onder de autoverzekering. Als de sloten gerepareerd of vervangen moeten worden, krijg je dat volledig vergoed. Je betaalt alleen je eigen risico.

  • Laat geen waardevolle spullen achter in je auto. En ook geen randapparatuur, zoals een houder van je navigatiesysteem of telefoon, of een oplader.
  • Leg geen spullen onder de autostoelen, want een dief zoekt ook daar.
  • Laat je handschoenenkastje open, zodat iedereen kan zien dat er niets in zit.
  • Zorg voor een goed alarm in je auto. 
  • Parkeer je auto, als het even kan, in het zicht en op een goedverlichte parkeerplaats.
  • Lees meer over onze autoverzekering.