Auto in beslag genomen

Oh jee, daar gaat de politie er met je auto vandoor. In beslag genomen, zoals de politie dat noemt. Dat gebeurt echter niet zo voorzichtig, waardoor je auto beschadigd raakt. Ben je hiervoor wel verzekerd door je autoverzekering?

Inbeslagname na verkeersongeval

OHRA Hulpdienst
Na een verkeersongeval kan de politie je auto inbeslagnemen. Je krijgt dan hulp van de OHRA Hulpdienst. Ben je de veroorzaker van dit verkeersongeval? Of heeft iemand die met je toestemming in je auto reed een verkeersongeval veroorzaakt? Dan vergoeden wij de waarborgsom (het gevraagde geldbedrag) die de politie eist. Wij doen dat tot maximaal € 50.000,- per gebeurtenis voor alle verzekerden samen. Met dit bedrag kun je de inbeslagname van je auto opheffen. 

Betaalt de overheid de waarborgsom terug? Zorg dan dat je het bedrag aan ons overmaakt.

Extra dekking Rechtsbijstand
Heb je hulp nodig om je auto na inbeslagname terug te krijgen? Als je de extra dekking Rechtsbijstand Motorrijtuig hebt afgesloten, handelt DAS dit voor je af. Of een andere rechtsbijstandverzekering met de dekking Verkeersrechtsbijstand. 

Lees voor een volledig overzicht van wat wel en niet gedekt is de polisvoorwaarden

Om andere reden in beslag genomen

Is je auto om een andere reden in beslag genomen? Als er door de inbeslagname krassen op je auto zitten, heb je pech. En ook als er andere schade is. Deze vergoeden we niet.

Je kunt proberen de schade te laten betalen door de politie. Of de overheidsinstantie die je auto in beslag heeft genomen. Je moet dan wel kunnen bewijzen dat deze partij de schade heeft veroorzaakt.