Schade en je no-claim

Heb je een schade die van invloed is op je no-claim en die je niet zelf kunt verhalen? Dan kan het goed zijn om eerst te berekenen hoeveel je terugvalt in je no-claimkorting. Zo bepaal je of het loont om de schade te claimen of dat je de schadekosten beter zelf kunt betalen.

Wij informeren je elk jaar over het aantal schadevrije jaren dat je hebt opgebouwd, je no-claimtrede en de bijbehorende korting. Deze gegevens vind je op je polisblad en in Mijn OHRA.

Bij welke schades is er sprake van terugval?

Er zijn een aantal redenen waardoor je kunt terugvallen in schadevrije jaren en in no-claimkorting. Het gaat om schades die gedekt worden door je verzekering en waarbij wij de schade hebben vergoed, zoals:

  • Schade veroorzaakt door je schuld: als je bijvoorbeeld tegen een paaltje aan rijdt, of achterop een andere auto botst. 
  • Vandalisme: je auto is bekrast, of je spiegels zijn afgebroken.
  • Gedeelde aansprakelijkheid: stel je rijdt achteruit je parkeervak uit en iemand die geparkeerd stond op de plek aan de overzijde doet dat tegelijk met je en jullie rijden elkaar aan. Ook dan val je terug in schadevrije jaren en in no-claimkorting.

Wil je precies weten hoeveel schadevrije jaren en no-claimkorting je kunt terugvallen? Bekijk dan de tabel.