Score & Korting

Hieronder vind je de antwoorden op de meest gestelde vragen over het berekenen van de score en korting door het gebruik van de OHRA Rij-app. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op. Of stel je vraag op de OHRA Community.

De OHRA Rij-app maakt gebruik van GPS en sensoren in jouw telefoon om jouw rijgedrag te bepalen. Een aantal gebeurtenissen zijn van invloed op jouw rijscore:

  1. Hoe vaak en hoeveel je per 100 kilometer de maximum snelheid overschrijdt;
  2. Hoe vaak je per 100 kilometer te hard optrekt
  3. Hoe vaak je per 100 kilometer te hard remt
Daarnaast is ook het tijdstip waarop je rijdt en of je binnen of buiten de bebouwde kom rijdt van invloed. Het is niet zo zeer dat je hier puntenaftrek krijgt, maar een gebeurtenis zoals genoemd bij punt 1 t/m 3 weegt zwaarder als deze plaatsvond tussen 19:00 en 05:00 uur en als deze plaatsvond binnen de bebouwde kom.

De hoogte van je korting is afhankelijk van je rijscore. In de tabel hieronder zie je hoe dat werkt:

ScoreTeruggave premie
0-590%
60-7915%
80-10030%

Over de eerste keer dat je premie betaald krijg je geen korting. Daarnaast moet je minimaal een volledige kalendermaand met de rij-app gereden hebben voordat je korting krijgt. Stel dat de ingangsdatum van jouw verzekering 15 oktober is. Dan moet je eerst de hele maand november rijden. In december ontvang je jouw eerste korting.

Een maand of langere periode niet rijden kan natuurlijk voorkomen. Bijvoorbeeld als je op vakantie gaat. Als jij in een maand minder dan 200 kilometer rijdt dan ontvang je geen korting. Als je in een periode van 12 maanden ten minste 3 maanden minder dan 200 kilometer rijdt, dan kunnen wij jouw verzekering omzetten in een OHRA Autoverzekering zonder rij-app. Wij zullen je daarover uiteraard informeren. Mocht je nou bijvoorbeeld 3 maanden op reis gaan en daardoor jouw auto niet gebruiken? Neem dan even contact met ons op.

Als je een lage score haalt dan helpen wij je graag jouw rijgedrag te verbeteren. Je zult van ons tips ontvangen om de volgende maand een hogere score te behalen. Als je in een periode van 12 maanden 6 maanden of langer een score onder de 50 hebt gekregen, dan hebben wij het recht om jouw verzekering te stoppen. Dit geldt ook als je in een periode van 12 maanden ten minste 3 maanden een score lager dan 35 hebt gehaald.

Nee, wij verhogen jouw premie niet. Het is wel mogelijk dat je geen korting krijgt als je score onder de 60 is.

Je telefoon vergeten kan natuurlijk een keer gebeuren. Ook kan je batterij een keer leeg zijn waardoor je geen rit kan registreren. Dat is op zich niet zo erg. Wij gebruiken het gemiddelde van alle kilometers die jij hebt gereden in een maand om jouw score te bepalen. Zorg er voor dat je de volgende rit wel weer de rij-app gebruikt.