Vragen over het gebruik van OHRA Rij-app

Hieronder vind je de antwoorden op de meest gestelde vragen over het gebruik van de OHRA Rij-app. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op. Of stel je vraag op de OHRA Community

Het automatisch starten en stoppen van een rit kan alleen als jij de OHRA Rij-app hebt gekoppeld aan jouw auto via bluetooth. De app herkent dan dat je in de auto zit en gaat automatisch opnemen. Zodra de app het bluetooth signaal verliest, stopt de app met opnemen.

Dat is heel eenvoudig. Ga naar ‘instellingen’ en kies voor bluetooth device. Alle beschikbare bluetooth signalen worden nu gegeven. Je kiest het signaal van je auto of carkit en dan is de app gekoppeld.

Wij werken hard aan een oplossing voor het geval je auto geen bluetooth heeft. Je kunt je rit ook handmatig opnemen. Iedere keer als je gaat rijden, start je een nieuwe rit in de app. En je stopt hem weer als je auto geparkeerd staat.

Dat is afhankelijk van je telefoon en de ouderdom van je batterij. Als je toestel nog niet zo oud is dan kost 2 uur gebruik tussen de 7.5% en 15% batterij.

Ja, de rij-app werkt zonder internetverbinding. Je hebt wel internet nodig om jouw rit naar onze servers te sturen, zodat wij jouw score kunnen berekenen.

Wanneer je de rij-app 2 uur per dag gebruikt dan verbruikt de app minder dan 0.4MB per dag.

Uiteraard kan dat. Maar dat is natuurlijk niet de bedoeling.

Nee, jouw ritten blijven netjes bewaard. Download de OHRA Rij-app op je nieuwe telefoon en log in met je eigen account. Alle ritten zijn dan weer zichtbaar in de app.

Dan zal de rij-app je treinrit registreren alsof je zelf aan het rijden bent. Je kan je vast voorstellen dat dit niet de bedoeling is.

Dan zal de rij-app deze rit registreren alsof je zelf aan het rijden bent. Dat is natuurlijk ook niet de bedoeling.

Ja, de OHRA Rij-app is gratis.

Nee, de rij-app is alleen voor klanten met een OHRA Autoverzekering.

Neem dan contact met ons op.

De rij-app werkt uitstekend als je Android 5.0 of iOS 8.3 of hoger hebt. 

Zodra je de OHRA Autoverzekering met rij-app hebt afgesloten krijg je van ons een email met uitleg waar je de rij-app kan downloaden.

Ja, de app werkt ook in het buitenland. Registreer daar dus ook al je ritten.

Helaas is dat nog niet mogelijk. Je kan maar één auto verzekeren met de OHRA Rij-app.