Dataverzameling & Privacy

Hieronder vind je de antwoorden op de meest gestelde vragen over het gebruik van de data die wij ontvangen via de OHRA Rij-app en hoe het zit met jouw privacy. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op. Of stel je vraag op de OHRA Community.  

Jouw gegevens worden uiteraard gebruikt om je ritscores te bepalen. En zo wordt bepaalt of jij recht hebt op korting. Daarnaast geven wij inzicht in je rijgedrag. En kunnen wij je gegevens gebruiken voor marketingdoeleinden. Bijvoorbeeld om je een persoonlijk aanbod te doen. Dit kunnen aanbiedingen zijn die te maken hebben met jouw autoverzekering, maar ook met andere verzekeringen van ons.

We gebruiken de data ook om analyses te doen, bijvoorbeeld om:

  • onze verzekering en de rij-app verbeteren
  • de premie aanpassen
  • het berekenen van scores verbeteren
  • oorzaken van ongevallen opsporen

Nee, wij stellen jouw gegevens of profiel niet ter beschikking aan derden.

Om je af te melden voor persoonlijke aanbiedingen kan je het beste even contact opnemen met onze klantenservice. Vul hiervoor het contactformulier in.

Wij zijn verantwoordelijk voor het vaststellen van de gegevens die worden verzameld. En hoe deze worden gebruikt. Deze gegevens worden opgeslagen in onze databank. De gegevens worden feitelijk verzameld en opgeslagen door een daarin gespecialiseerd bedrijf. Dit bedrijf is een zogenaamde ‘bewerker’ van de gegevens. Dit bedrijft verwerkt en slaat deze gegevens op in opdracht en onder verantwoordelijkheid van ons. Zij slaan alleen de data uit de rij-app op. Jouw persoonsgegevens worden niet door dit bedrijf opgeslagen. Alleen wij zijn dus in staat uw persoonsgegevens te koppelen aan de data van de rij-app.

Data van de rij-app blijven maximaal 7 jaar gekoppeld aan je persoonlijke gegevens (je naam, polisnummer en adres). Als je verzekering stopt, koppelen we dat los. De gegevens uit de app blijven wel bewaard en kunnen nog steeds gebruikt worden voor statistische analyses, maar jij bent niet meer herkenbaar.

Wij geven alleen gegevens die met de app zijn verzameld af aan officiële instanties als wij daartoe wettelijk verplicht zijn. Bijvoorbeeld bij (verdenking van) een strafbaar feit. Uiteraard laten we dat aan je weten.

Nee, individuele ritten kan je niet verwijderen. Zodra jij je polis beëindigt koppelen wij jouw persoonsgegevens los van de data die verzameld is met de rij-app. Daarmee kunnen we de ritten die je hebt gemaakt niet meer naar jou herleiden. We kunnen ze dan nog wel gebruiken voor algemene analyses.

Zodra jij je polis beëindigt koppelen wij jouw persoonsgegevens los van de data die verzameld is met de rij-app. Daarmee kunnen we de ritten die jij hebt gemaakt niet meer herleiden naar jou. We kunnen ze dan nog wel gebruiken voor algemene analyses.

Leuk als je wilt meedenken! Je kan contact met ons opnemen of jouw tip delen op onze community.