Elektrische auto? Goed. Verzekerd.

 • Dag en nacht hulp bij schade
 • No-claimkorting tot wel 82%
 • Gratis vervangend vervoer bij schade

Elektrisch rijden goed en voordelig verzekerd

Steeds meer mensen gaan elektrisch rijden. Heb je een elektrische auto? Of ga je er een kopen? Dan is een goede autoverzekering geen overbodige luxe. Vooral omdat het repareren van een elektrische auto best duur kan zijn. Met de OHRA Autoverzekering bepaal je zelf hoe je jouw elektrische auto verzekert.

Autoverzekering afsluiten

Bij ons kun je de verzekering voor je elektrische auto zelf samenstellen. Een verzekering die past bij je auto en je wensen. Je maakt een keuze uit 3 basisdekkingen: WA, WA Plus of All Risk.

WA

 • Schade aan (spullen) van anderen
Bereken je premieofMeer informatie

WA plus

 • Schade aan (spullen van) anderen
 • Brand, storm, natuur
 • Inbraak, diefstal, joyriding
 • Ruitschade
Bereken je premieofMeer informatie

All Risk

 • Schade aan (spullen van) anderen
 • Brand, storm, natuur
 • Inbraak, diefstal, joyriding
 • Ruitschade
 • Aanrijding, ook schade aan je eigen auto
 • Direct hulp in het buitenland
Bereken je premieofMeer informatie

WA-verzekering verplicht?

Ga je met je auto de weg op, dan is de WA-verzekering (Wettelijke aansprakelijkheid) verplicht. De WA-verzekering vergoedt schade die je met je motor aan personen of goederen veroorzaakt.

Goed verzekerd met WA Plus

Naast de verplichte Wettelijke Aansprakelijkheid dekt de WA Plus autoverzekering een groot aantal onderdelen. Uitzondering hierop is het onderdeel Aanrijding. Een prima keuze als het voor jou niet direct een probleem is om zelf de reparatiekosten te betalen.

All Risk autoverzekering

Met de All Risk autoverzekering (WA volledig casco) heb je de meest uitgebreide autoverzekering. Bijna alle schades aan je eigen auto worden vergoed, ook als je hier zelf schuldig aan bent. En je bent verzekerd voor schade die je bij anderen veroorzaakt. Heb je pech in het buitenland? Geen zorgen. Je krijgt direct hulp zonder gedoe.

Korting op je autoverzekering

No-claimkorting

Rijd je schadevrij, dan betaal je minder bij OHRA. Elk jaar dat je in dezelfde auto rijdt en geen schade claimt, telt als een schadevrij jaar. 

En hoe meer schadevrije jaren, hoe meer no-claimkorting.

Gezinsautoregeling

Heb jij of heeft je partner een 2e auto of een motor? Dan profiteer je van dezelfde no-claimkorting als voor je eerste auto. 

Meer weten over de gezinsautoregeling?

Collectieve korting

Heeft je werkgever een collectieve verzekering bij OHRA, dan kan hij je premie aantrekkelijker maken. Heeft je werkgever geen collectieve verzekering, maar je vereniging wel? Ook dan profiteer je van een lagere premie. Ga na of je werkgever of vereniging een collectieve verzekering heeft, dat is zeker de moeite waard.

Wil je als zzp'er een autoverzekering afsluiten?

Dat kan, maar wel onder 3 voorwaarden. Je hebt je auto privé aangeschaft. Daarnaast gebruik je de personenauto niet om tegen betaling goederen of personen te vervoeren. Ook mag je de auto niet als lesauto gebruiken.

Bereken je premie

Eenvoudig schade melden met de OHRA App

Met de OHRA App regel je al je verzekeringszaken. Ook als je onderweg bent en snel hulp nodig hebt. In Nederland en in het buitenland. 
Makkelijk en veilig!

 • Geen gedoe met dat onhandige schadeformulier.
 • Geen situatieschets nodig. Je maakt gewoon een foto.
 • Een kopie van je schademelding in je mail.
 • Schade snel afgehandeld.

Veelgestelde vragen

Bij OHRA hoef je minder te betalen als je schadevrij rijdt. Elk jaar dat je in een en dezelfde auto rijdt en geen schade claimt, telt als een schadevrij jaar. En hoe meer schadevrije jaren, hoe meer no-claimkorting je krijgt.

Ja, dat kan als je de auto privé gebruikt. Wij verzekeren je auto onder de volgende voorwaarden: 
1. De auto mag niet op naam van de zaak staan;
2. Je gebruikt de personenauto niet om tegen betaling goederen of personen te vervoeren;
3. Je gebruikt de auto niet als lesauto.

Op je polisblad vind je hoeveel schadevrije jaren je hebt opgebouwd met je autoverzekering. Je kunt je polis inzien in Mijn OHRA. Je kunt ook contact opnemen met onze klantenservice.

Schade melden met een tegenpartij kan bij OHRA via het Europese schade formulier maar ook direct via je mobiel vanuit de OHRA app. Je ontvangt dan een kopie van je schademelding direct in je mail.

Als jij of je partner een tweede auto of motor hebt kun je gebruik maken van de gezinsautoregeling. Je profiteer dan van dezelfde hoge no-claimkorting als van je eerste auto.

Staat je vraag er niet bij?
Dan helpt onze virtuele assistent je graag verder.

Stel hier je vraag

Tips voor je autoverzekering