De extra’s van onze autoverzekering

We hebben 3 basisdekkingen voor je auto: WA, WA plus en All Risk. Ze bestaan uit vaste onderdelen. Voor extra zekerheid kun je extra dekkingen toevoegen. Dit zijn het Aanvullend Pakket, Ongevallen Inzittenden, Schade Inzittenden, Rechtsbijstand Motorrijtuig en Pechhulp Nederland. We vertellen er je meer over.

Extra dekking Aanvullend Pakket

Bij de basisdekking WA Plus en All Risk kun je het Aanvullend Pakket nemen. Deze extra dekking bestaat uit:

 • Is je auto bij aankoop jonger dan 1 jaar en bij diefstal of total loss jonger dan 3 jaar: dan maak je gebruik van de nieuwwaarderegeling.
 • Is je auto bij aankoop tussen de 1 en 5 jaar oud: dan heb je vanaf dat moment 3 jaar lang recht op de aanschafwaarderegeling bij total loss en diefstal.
 • Je kiest zelf je garage bij schade.
 • Accessoires vergoeden we tot € 3.500,-.
In onze polisvoorwaarden [PDF] lees je er meer over.

Extra dekking Ongevallen Inzittenden

Je moet er niet aan denken maar stel, bij een ongeluk overlijdt de bestuurder of een van de passagiers. Of iemand raakt blijvend invalide. Wie er ook aansprakelijk is voor de schade, dankzij deze extra dekking betaalt OHRA. Je krijgt dus een vast bedrag. We kijken daarbij niet naar wat de werkelijke schade is. Wil je dat wel verzekeren? Kies dan de extra dekking Schade Inzittenden.  

Uitkering
Overlijden€ 25.000,- per inzittende
Volledige blijvende invaliditeit€ 75.000*,- per inzittende
*) Dit bedrag geldt bij volledige blijvende invaliditeit. Is de blijvende invaliditeit gedeeltelijk, dan geldt een deel van het bedrag. In onze polisvoorwaarden [PDF] lees je precies hoe het zit.

Extra dekking Schade Inzittenden

Schade kan voor de bestuurder en inzittenden heel ver gaan. Stel dat je na een ongeluk je vak niet meer kunt uitoefenen, waardoor je niet meer het salaris verdient wat je had en aangewezen bent op een uitkering. De extra dekking Schade Inzittenden vergoedt dan de werkelijke schade van de bestuurder en passagiers als je een auto-ongeluk hebt – ook als je zelf aansprakelijk bent voor de schade. Deze dekking is vooral interessant voor bestuurders, want passagiers krijgen hun schade vaak ook vergoed op de WA-dekking. 

Het verzekerd bedrag is € 1 miljoen.

Extra dekking Rechtsbijstand Motorrijtuig

Wie is er schuldig bij een verkeersongeluk? Vaak is dat niet duidelijk. En probeer dan maar eens de schade vergoed te krijgen als je die niet verzekerd had. Bijvoorbeeld de schade aan je eigen auto (met WA en WA plus moet je dit zelf regelen) of als je gewond bent geraakt. Ook bij de aankoop of verkoop van een auto kunnen conflicten. Soms komt een zaak zelfs voor de rechter. Aan een advocaat ben je dan al gauw een vermogen kwijt. Voor al deze lastige zaken kun je met deze extra dekking rekenen op professionele juridische hulp van DAS Rechtsbijstand.

Extra dekking Pechhulp Nederland

Pech met je auto? Dan wil je zo snel mogelijk weer mobiel zijn. Deze extra dekking zorgt daarvoor. We werken samen met allerlei pechhulpverleners die voor je klaarstaan. Dit regelen we allemaal voor je:

 • Je krijgt hulp in heel Nederland. Ook in je eigen woonplaats.
 • De hulpdienst is 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
 • Als het kan wordt je auto direct gerepareerd. Kan dat niet, dan vervoeren we je auto naar de dichtstbijzijnde dealer, garage of een adres naar keuze.
 • We brengen je naar huis – en dat geldt ook voor de andere passagiers.
 • Als je auto niet binnen 24 uur gerepareerd kan worden, zorgen we maximaal drie werkdagen lang voor vervangend vervoer. 
Tip: check of je deze extra dekking misschien al bij een andere verzekering hebt.

Er zijn ook dingen die we níet verzekeren

Heb je bij ons een autoverzekering, dan gaan we ver voor je. Heel ver. Maar zelfs wij betalen niet alles:

 • Heeft de bestuurder van je auto geen rijbewijs dat in Nederland geldig is? Helaas, dan kunnen we weinig voor je doen. 
 • Had je de autosleutels in je auto gelaten? En is je auto toen gestolen? Dan heb je geen recht op schadevergoeding.
 • Heb je je auto niet bij een merkdealer, BOVAG- of FOCWA-bedrijf gekocht en heb je een conflict met de verkoper? Sorry, maar dan is de extra dekking Rechtsbijstand Motorrijtuig niet geldig.
 • Zorg dat je auto apk-gekeurd is, want alleen dán kunnen we je pechhulp in Nederland bieden.
Wil je precies weten hoe het met de dekking zit? Lees dan de polisvoorwaarden [PDF] van onze autoverzekering.